Rostad färskpotatis med halloumi och korianderdressing
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Rostad färskpotatis med halloumi och korianderdressing

4 (4 betyg)

En plocksallad där alla i familjen kan välja sina egna favoriter. Koriander och jordgubbar är en cool mix, för alla vid bordet som törs prova.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g färskpotatis
  • 1 msk rapsolja eller olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 majskolvar
  • 2 halloumi (à 200 g)
  • 1 tsk olja att steka i
Korianderdressing
  • 1 kruka koriander eller persilja
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 dl rapsolja eller olivolja
  • 0.5 röd chili, hackad
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 tsk dijonsenap, salt och peppar
Till servering
  • 1 burk svarta bönor (à 400 g)
  • 2 avokador
  • 250 g jordgubbar
  • 70 g sallad eller andra gröna blad
  • 2 dl oliver
  • bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Dela potatisarna på mitten om de är stora. Vänd runt dem med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och rosta mitt i ugnen ca 25 min.

  2. 2

    Låt majskolvarna rosta med de sista 5 min. Förbered alla tillbehör: Skölj bönorna i kallt vatten, tärna avokadon och ansa jordgubbarna.

  3. 3

    Förbered alla tillbehör: Skölj bönorna i kallt vatten, tärna avokadon och ansa jordgubbarna.

  4. 4

    Häll upp alla tillbehör i olika skålar. Skiva halloumiosten. Stek den i lite olja precis före servering. Lägg det du gillar på din tallrik och ringla över dressingen. Mums.

Korianderdressing

  1. 1

    Mixa ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ställ fram de tillbehör just du gillar. Kronärtskocksbottnar, soltorkade tomater, melon ...
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar