Rostad ananas med brynt smör, chili och mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (4 betyg)

Brynt smör och salta nötter ”gör” rätten. Recept ur kokboken plåtmat av Julia Tuvesson

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 mogen ananas
  • 1 msk honung
  • 50 g smör
  • 1 dl skalade pistagenötter, grovhackade
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 10 myntablad, strimlade
  • svartpeppar
  • vaniljglass eller kokosglass till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär bort skalet från ananasen och skär i klyftor runt stammen i mitten.
  2. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över honungen. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut plåten, vänd på ananasen och rosta ytterligare 5 min.
  3. Smält smöret i en kastrull och låt bubbla tills det slutar puttra. Dra från värmen och häll direkt ner pistaschnötterna.
  4. Häll pistaschsmöret över ananasen och toppa med chili och mynta. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera med glass.

Tips

Rosta och salta pistaschnötterna lätt innan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2020-04-18

Ok at använda cashews

Liknande recept

Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Melongranité

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 mogen ananas
  • 1 msk honung
  • 50 g smör
  • 1 dl skalade pistagenötter, grovhackade
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 10 myntablad, strimlade
  • svartpeppar
  • vaniljglass eller kokosglass till servering

Rostad ananas med brynt smör, chili och mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (4 betyg)

Brynt smör och salta nötter ”gör” rätten. Recept ur kokboken plåtmat av Julia Tuvesson

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär bort skalet från ananasen och skär i klyftor runt stammen i mitten.
  2. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över honungen. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut plåten, vänd på ananasen och rosta ytterligare 5 min.
  3. Smält smöret i en kastrull och låt bubbla tills det slutar puttra. Dra från värmen och häll direkt ner pistaschnötterna.
  4. Häll pistaschsmöret över ananasen och toppa med chili och mynta. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera med glass.

Tips

Rosta och salta pistaschnötterna lätt innan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2020-04-18

Ok at använda cashews

Liknande recept

Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Melongranité

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)