Rosmarinknäcke med västerbottensost och havssalt
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Rosmarinknäcke med västerbottensost och havssalt

2.4 (5 betyg)

Att göra eget knäcke är inte alls så svårt som det kan tänkas vara. Kryddat med rosmarin blir det ett utmärkt tillbehör till olika sorters ostar!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

24 stycken
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 tsk havssalt
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 dl vetemjöl, till utbaket
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt olja, salt, kryddor, sesamfrön, linfrön, kummin eller ost, samt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.

  2. 2

    Ta ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Forma den till en längd och dela den i 24 bitar. Forma en degbit i taget till en rund bulle. Vänd den i mjöl och kavla ut den med kruskavel till en mycket tunn rund kaka (cirka 15 cm i diameter). Lägg dem efterhand på plåtar med bakplåtspapper.

  3. 3

    Grädda i mitten av ugnen, 4-5 minuter. Passa brödet så att det inte blir bränt. Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock. Servera gärna dippsås med fänkål till brödet.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar