För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rökig lax med pepparrotskräm

Betyg (1-5):
2.92 (24 betyg)

Fixa danskt gemyt hemma med smörrebröd med lax och pepparrot.

Tillagningstid: 10 minuter + 1 dygn i kylskåp
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk liquid smoke
  • 500 g färsk laxfilé
  • 1 dl salt
  • Pepparrotskräm :
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven färsk pepparrot, ev mer
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 klyftad lime
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Rör ut saltet i vattnet och tillsätt liquid smoke. Skär laxen i fyra portionsbitar och lägg dem i saltlagen cirka 1 dygn.

Pepparrotskräm

  1. Vispa crème fraichen fluffig med elvisp någon minut. Vänd ner pepparrot efter smak, den kan variera i styrka.
  2. Skölj laxen i kallt vatten och servera den med pepparrotskräm, rostat bröd, lime och en dillkvist.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Börekpaj med mangold och fetaost

(10)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Laxtårta på kavring

(7)

Västerbottenpaj med kantareller

(24)

Laxtårta med dill och gräslök

(25)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Krämig wasabisill

(8)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk liquid smoke
  • 500 g färsk laxfilé
  • 1 dl salt
  • Pepparrotskräm :
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven färsk pepparrot, ev mer
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 klyftad lime
  • 4 dillkvistar

Rökig lax med pepparrotskräm

Betyg (1-5):
2.92 (24 betyg)

Fixa danskt gemyt hemma med smörrebröd med lax och pepparrot.

Tillagningstid: 10 minuter + 1 dygn i kylskåp
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut saltet i vattnet och tillsätt liquid smoke. Skär laxen i fyra portionsbitar och lägg dem i saltlagen cirka 1 dygn.

Pepparrotskräm

  1. Vispa crème fraichen fluffig med elvisp någon minut. Vänd ner pepparrot efter smak, den kan variera i styrka.
  2. Skölj laxen i kallt vatten och servera den med pepparrotskräm, rostat bröd, lime och en dillkvist.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Börekpaj med mangold och fetaost

(10)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Laxtårta på kavring

(7)

Västerbottenpaj med kantareller

(24)

Laxtårta med dill och gräslök

(25)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Krämig wasabisill

(8)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)