Risgrynsgröt
  • Tid 40 min

Risgrynsgröt

0 (0 betyg)

Klassisk risgrynsgröt med kanel

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl grötris
  • 2 kanelstänger
  • 0.5 tsk salt
  • 7 dl mjölk (3 %)
Till servering
  • kanel och mjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Häll vattnet i en tjockbottnad kastrull, gärna med non stick-yta. Tillsätt ris, kanelstänger och salt.

  2. 2

    Koka upp och låt sjuda under lock på låg värme ca 10 min. Häll i mjölken och låt småputtra under lock ca 30 min.

  3. 3

    Rör om då och då och häll i mer mjölk om gröten blir för tjock. Servera med kanel och mjölk.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar