Rimmad lax med ingefära och apelsin

Rimmad lax med ingefära och apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Så frisk och god rimmad lax som toppas med ingefära och apelsinsaft. Perfekt att servera på julbuffén. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 20 min + 1 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g odlad skinnfri laxfilé, mittbit
  • 3 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 20 g färsk ingefära
  • 0.5 apelsin, finrivet skal och 2 msk saft
  • Sås
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g färskost
  • 2 tsk wasabi

Gör så här

  1. Lägg laxen i en plastpåse. Blanda salt och socker och häll ner i påsen. Vänd runt så laxen blir helt täckt.
  2. Lägg påsen i en form ifall den skulle läcka. Låt stå i rumstemperatur ca 1 tim.
  3. Låt sedan stå i kylen 1 dygn. Vänd påsen några gånger under tiden.
  4. Torka av laxen med hushållspapper. Skär upp i skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
  5. Riv ingefäran fint och pressa ur ½ msk saft i en skål. Riv ner apelsinskal och pressa i apelsinsaft.
  6. Pensla eller skeda dressingen över laxen vid servering. Rör ihop alla ingredienserna till såsen och servera till laxen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Rimmad lax med ingefära och apelsin
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g odlad skinnfri laxfilé, mittbit
  • 3 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 20 g färsk ingefära
  • 0.5 apelsin, finrivet skal och 2 msk saft
  • Sås
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g färskost
  • 2 tsk wasabi

Rimmad lax med ingefära och apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Så frisk och god rimmad lax som toppas med ingefära och apelsinsaft. Perfekt att servera på julbuffén. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 20 min + 1 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg laxen i en plastpåse. Blanda salt och socker och häll ner i påsen. Vänd runt så laxen blir helt täckt.
  2. Lägg påsen i en form ifall den skulle läcka. Låt stå i rumstemperatur ca 1 tim.
  3. Låt sedan stå i kylen 1 dygn. Vänd påsen några gånger under tiden.
  4. Torka av laxen med hushållspapper. Skär upp i skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
  5. Riv ingefäran fint och pressa ur ½ msk saft i en skål. Riv ner apelsinskal och pressa i apelsinsaft.
  6. Pensla eller skeda dressingen över laxen vid servering. Rör ihop alla ingredienserna till såsen och servera till laxen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)