Rimmad kolja med kokosmjölk och limeblad

Rimmad kolja med kokosmjölk och limeblad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Fantastisk god fisk som tillagas i ugnen med kokosmjölk, ingefära, lime och chili. Serveras med ris och toppas med färsk koriander.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 600 g kolja eller torsk
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl ris
  • 225 g frysta sojabönor
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0.5 lime, i klyftor
  • Sås
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 citrongräs eller 4 limeblad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 lime, saft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda salt och socker och klappa in fisken med blandningen. Låt vila i rumstemperatur ca 10 min.
  2. Låt vila i rumstemperatur ca 10 min. Torka av fisken ordentligt och lägg i en ugnsform. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Sås

  1. Koka upp kokosmjölk, vatten, limeblad eller citrongräs, chili, ingefära och fisksås. Sjud ett par minuter. Smaka av med limesaft och häll såsen över fisken.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 52°, ca 15 min. Värm sojabönorna och servera till fisken och riset. Servera med koriander och ev extra limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2020-04-27

Blir jättegott och fräscht. Lätt att laga och äts med fördel i djupa tallrikar med riset i botten. Ny favorit!

Rimmad kolja med kokosmjölk och limeblad
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g kolja eller torsk
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl ris
  • 225 g frysta sojabönor
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0.5 lime, i klyftor
  • Sås
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 citrongräs eller 4 limeblad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 lime, saft

Rimmad kolja med kokosmjölk och limeblad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Fantastisk god fisk som tillagas i ugnen med kokosmjölk, ingefära, lime och chili. Serveras med ris och toppas med färsk koriander.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda salt och socker och klappa in fisken med blandningen. Låt vila i rumstemperatur ca 10 min.
  2. Låt vila i rumstemperatur ca 10 min. Torka av fisken ordentligt och lägg i en ugnsform. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Sås

  1. Koka upp kokosmjölk, vatten, limeblad eller citrongräs, chili, ingefära och fisksås. Sjud ett par minuter. Smaka av med limesaft och häll såsen över fisken.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 52°, ca 15 min. Värm sojabönorna och servera till fisken och riset. Servera med koriander och ev extra limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2020-04-27

Blir jättegott och fräscht. Lätt att laga och äts med fördel i djupa tallrikar med riset i botten. Ny favorit!