Fiskburgare med kikärtsgryta
  • Tid 30 min

Fiskburgare med kikärtsgryta

3.18 (17 betyg)

Havsbiffar med asiatisk touch i nyttigt och kryddigt sällskap.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g vit fiskfilé t ex sej, torsk eller kolja
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör till stekning
  • 0.5 dl grädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 dl hackad färsk koriander
Till kikärtsgrytan:
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 400 g sköljda, avrunna kikärter
  • 200 g bladspenat
  • 3 dl äppeljuice
  • 1 grönsaksbuljongtärning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Burgaren

  1. 1

    Skala och finhacka löken. Fräs den i matfettet utan att den tar färg. Låt svalna. Skär fiskfilén i bitar. Lägg ner i en matberedare tillsammans med lök, grädde och kryddor och kör snabbt till en färs.

  2. 2

    Forma fyra biffar, hetta upp matfett i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.

Kikärtsgryta

  1. 1

    Skala lökarna och skör i klyftor. Hetta upp olja i en gryta, lägg i lök, curry och spiskummin och låt allt fräsa några minuter.

  2. 2

    Tillsätt kikärtorna, spenat, äppeljuice och buljong. Låt koka ca 5 minuter. Red av med lite majsena och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera grytan med burgaren och ev lite kokt ris.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Byt ut hälften av de vita filéerna mot lax och få en snäppet rikare fiskfärs.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    A-Chs fiskfärs