Ricottafylld pasta med tomatsås, kyckling och fetaost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

God vardagsrätt med zucchini, kyckling och färsk pasta.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g fylld pasta, t ex med ricotta
  • 1 zucchini
  • Pastasås
  • 200 g kycklingfilé
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk strösocker eller honung
  • 150 g fetaost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i små bitar. Hetta upp olja i en kastrull och stek kyckling, lök, vitlök, chili och timjan. Stek någon minut och krydda med salt och peppar.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger och socker. Låt småputtra ca 10 min och smula sedan ner hälften av fetaosten.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär zucchinin i tunna skivor på längden med mandolin eller osthyvel. Lägg ner i kastrullen precis innan vattnet hälls av i ett durkslag.
  4. Fördela pasta och zucchini på fyra tallrikar och toppa med tomatsåsen och smulad fetaost. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Med olika fyllningar i pastan kan rätten enkelt varieras.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(3)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

(31)

Caesarsallad med kyckling

(31)

Kalkon med sötpotatis

(6)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklingpasta med salvia

(7)

Solroskyckling

(61)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g fylld pasta, t ex med ricotta
  • 1 zucchini
  • Pastasås
  • 200 g kycklingfilé
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk strösocker eller honung
  • 150 g fetaost
  • salt och peppar

Ricottafylld pasta med tomatsås, kyckling och fetaost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

God vardagsrätt med zucchini, kyckling och färsk pasta.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i små bitar. Hetta upp olja i en kastrull och stek kyckling, lök, vitlök, chili och timjan. Stek någon minut och krydda med salt och peppar.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger och socker. Låt småputtra ca 10 min och smula sedan ner hälften av fetaosten.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär zucchinin i tunna skivor på längden med mandolin eller osthyvel. Lägg ner i kastrullen precis innan vattnet hälls av i ett durkslag.
  4. Fördela pasta och zucchini på fyra tallrikar och toppa med tomatsåsen och smulad fetaost. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Med olika fyllningar i pastan kan rätten enkelt varieras.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(3)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

(31)

Caesarsallad med kyckling

(31)

Kalkon med sötpotatis

(6)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklingpasta med salvia

(7)

Solroskyckling

(61)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies