Ricottafylld pasta med tomatsås, kyckling och fetaost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

God vardagsrätt med zucchini, kyckling och färsk pasta.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 500 g fylld pasta, t ex med ricotta
  • 1 zucchini
  • Pastasås
  • 200 g kycklingfilé
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk strösocker eller honung
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Skär kycklingen i små bitar. Hetta upp olja i en kastrull och stek kyckling, lök, vitlök, chili och timjan. Stek någon minut och krydda med salt och peppar.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger och socker. Låt småputtra ca 10 min och smula sedan ner hälften av fetaosten.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär zucchinin i tunna skivor på längden med mandolin eller osthyvel. Lägg ner i kastrullen precis innan vattnet hälls av i ett durkslag.
  4. Fördela pasta och zucchini på fyra tallrikar och toppa med tomatsåsen och smulad fetaost. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Med olika fyllningar i pastan kan rätten enkelt varieras.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling - Coop

(31)

Solroskyckling - Coop

(61)

Kalkon med sötpotatis - Coop

(5)

Grillad kyckling med parmesankräm - Coop

(2)

Caesarsallad med kyckling - Coop

(31)

Kycklingpasta med salvia - Coop

(7)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 500 g fylld pasta, t ex med ricotta
  • 1 zucchini
  • Pastasås
  • 200 g kycklingfilé
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk strösocker eller honung
  • 150 g fetaost

Ricottafylld pasta med tomatsås, kyckling och fetaost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

God vardagsrätt med zucchini, kyckling och färsk pasta.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i små bitar. Hetta upp olja i en kastrull och stek kyckling, lök, vitlök, chili och timjan. Stek någon minut och krydda med salt och peppar.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning någon minut till. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger och socker. Låt småputtra ca 10 min och smula sedan ner hälften av fetaosten.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär zucchinin i tunna skivor på längden med mandolin eller osthyvel. Lägg ner i kastrullen precis innan vattnet hälls av i ett durkslag.
  4. Fördela pasta och zucchini på fyra tallrikar och toppa med tomatsåsen och smulad fetaost. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Med olika fyllningar i pastan kan rätten enkelt varieras.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling - Coop

(31)

Solroskyckling - Coop

(61)

Kalkon med sötpotatis - Coop

(5)

Grillad kyckling med parmesankräm - Coop

(2)

Caesarsallad med kyckling - Coop

(31)

Kycklingpasta med salvia - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies