Rawfoodbollar med blåbär och kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (4 betyg)

Söta rawfoodbollar med smak av blåbär och kardemumma. Färga kokosflingorna lila med blåbärssaft.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:100º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 140 g torkade blåbär
  • 2 dl russin
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl skalade mandlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • Att rulla i:
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl koncentrerad blåbärssaft

Gör så här

  1. Lägg 1 dl kokosflingor i blåbärssaften och låt dra ca 10 min. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och låt torka i ugn ca 15 min.
  2. Mixa ingredienserna till rawfoodbollarna i en matberedare monterad med kniv, till en deg. Forma till bollar och rulla i de färgade kokosflingorna.

Tips

Är blåbären väldigt torra kan de blötläggas i varmt vatten ca 10 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordgubbsglass med basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Smoothie med Kesella

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Citrusmarmelad

Betyg
Betyg
(23)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 140 g torkade blåbär
  • 2 dl russin
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl skalade mandlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • Att rulla i:
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl koncentrerad blåbärssaft

Rawfoodbollar med blåbär och kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (4 betyg)

Söta rawfoodbollar med smak av blåbär och kardemumma. Färga kokosflingorna lila med blåbärssaft.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:100º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg 1 dl kokosflingor i blåbärssaften och låt dra ca 10 min. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och låt torka i ugn ca 15 min.
  2. Mixa ingredienserna till rawfoodbollarna i en matberedare monterad med kniv, till en deg. Forma till bollar och rulla i de färgade kokosflingorna.

Tips

Är blåbären väldigt torra kan de blötläggas i varmt vatten ca 10 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordgubbsglass med basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Smoothie med Kesella

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Citrusmarmelad

Betyg
Betyg
(23)