Råstekt sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.65 (31 betyg)

Råstekt sparris med vinägrett och riven parmesan. Enkelt att göra och perfekt att njuta av till förrätt eller på buffén.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 gröna sparrisar
  • 1.5 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen peppar
  • 0.5 dl riven parmesan
  • Vinägrett med rödlök:
  • 1 röd lök
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl honung
  • Pistage- och citrondressing:
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackade pistagenötter
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Smält smör i en stekpanna och stek sparrisen ca 5 min. Salta och peppra. Lägg sparrisen på fyra små tallrikar eller på ett större fat, gärna i en trave. Skeda över vinägretten. Strö över parmesan.

Med vinägrett

  1. Skala och hacka löken mycket fint. Blanda vinäger, honung, olja, salt och lök.

Med pistage- och citrondressing

  1. Blanda saft och rivet skal av citron (bara det gula), olja, salt, peppar och hackade pistagenötter. Stek sparrisen som ovan.
  2. Lägg upp på fat. Skeda dressingen över sparrisen. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger Sandberg

2012-04-02

Verkar supergott. Kommer att pröva

Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kall gazpacho

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Salmorejo - kall tomatsoppa

Betyg
Betyg
(10)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 12 gröna sparrisar
  • 1.5 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen peppar
  • 0.5 dl riven parmesan
  • Vinägrett med rödlök:
  • 1 röd lök
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl honung
  • Pistage- och citrondressing:
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackade pistagenötter
  • 1 krm salt

Råstekt sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.65 (31 betyg)

Råstekt sparris med vinägrett och riven parmesan. Enkelt att göra och perfekt att njuta av till förrätt eller på buffén.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smör i en stekpanna och stek sparrisen ca 5 min. Salta och peppra. Lägg sparrisen på fyra små tallrikar eller på ett större fat, gärna i en trave. Skeda över vinägretten. Strö över parmesan.

Med vinägrett

  1. Skala och hacka löken mycket fint. Blanda vinäger, honung, olja, salt och lök.

Med pistage- och citrondressing

  1. Blanda saft och rivet skal av citron (bara det gula), olja, salt, peppar och hackade pistagenötter. Stek sparrisen som ovan.
  2. Lägg upp på fat. Skeda dressingen över sparrisen. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger Sandberg

2012-04-02

Verkar supergott. Kommer att pröva

Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kall gazpacho

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Salmorejo - kall tomatsoppa

Betyg
Betyg
(10)