Råstekt sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Råstekt sparris med vinägrett och riven parmesan. Enkelt att göra och perfekt att njuta av till förrätt eller på buffén.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 gröna sparrisar
  • 1.5 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen peppar
  • 0.5 dl riven parmesan
  • Vinägrett med rödlök:
  • 1 röd lök
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 krm salt (efter smak)
  • Pistage- och citrondressing:
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackade pistagenötter
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Smält smör i en stekpanna och stek sparrisen ca 5 min. Salta och peppra. Lägg sparrisen på fyra små tallrikar eller på ett större fat, gärna i en trave. Skeda över vinägretten. Strö över parmesan.

Med vinägrett

  1. Skala och hacka löken mycket fint. Blanda vinäger, honung, olja, salt och lök.

Med pistage- och citrondressing

  1. Blanda saft och rivet skal av citron (bara det gula), olja, salt, peppar och hackade pistagenötter. Stek sparrisen som ovan.
  2. Lägg upp på fat. Skeda dressingen över sparrisen. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger Sandberg

2012-04-02

Verkar supergott. Kommer att pröva

Liknande recept

Spara recept

Grillade filodegsrullar med ost och feferoni

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxsnittar med picklad blomkål

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegopiroger

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Majsplättar med avokado-chimichurri

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tomatsallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style

Betyg
Betyg
(5)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 12 gröna sparrisar
  • 1.5 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen peppar
  • 0.5 dl riven parmesan
  • Vinägrett med rödlök:
  • 1 röd lök
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 krm salt (efter smak)
  • Pistage- och citrondressing:
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackade pistagenötter
  • 1 krm salt

Råstekt sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Råstekt sparris med vinägrett och riven parmesan. Enkelt att göra och perfekt att njuta av till förrätt eller på buffén.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smör i en stekpanna och stek sparrisen ca 5 min. Salta och peppra. Lägg sparrisen på fyra små tallrikar eller på ett större fat, gärna i en trave. Skeda över vinägretten. Strö över parmesan.

Med vinägrett

  1. Skala och hacka löken mycket fint. Blanda vinäger, honung, olja, salt och lök.

Med pistage- och citrondressing

  1. Blanda saft och rivet skal av citron (bara det gula), olja, salt, peppar och hackade pistagenötter. Stek sparrisen som ovan.
  2. Lägg upp på fat. Skeda dressingen över sparrisen. Servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger Sandberg

2012-04-02

Verkar supergott. Kommer att pröva

Liknande recept

Spara recept

Grillade filodegsrullar med ost och feferoni

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxsnittar med picklad blomkål

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegopiroger

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Majsplättar med avokado-chimichurri

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tomatsallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style

Betyg
Betyg
(5)