Råstekt brysselkål med fetaost och granatäpple

Betyg (1-5):
4.2 (20 betyg)

Råstekt brysselkål blir perfekt i julens varma sallad. Tillsammans med svartkål, kålrot, fetaost och granatäpple blir det både härliga smakkombinationer och vackra färger.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 150 g Svartkålsmix (strimlad svartkål och kålrot)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 150 g fetaost
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och dela brysselkålen på längden. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna. Klicka i smör och stek brysselkålen på medelvärme tills den har mjuknat lite.
  2. Tillsätt svartkålsmix, vitlök och salt. Stek lite till under omrörning. Häll upp på ett serveringsfat och smula över fetaost. Toppa med granatäppelkärnor, ringla gärna över lite extra olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kajsa

2019-01-05

Underbart gott . Både som tillbehör på julbordet, men även som en sallad till en köttbit.

Sandra

2018-04-08

Favorit här hemma!

Carolina

2017-11-20

Riktigt gott och lättlagat. Hade en bit lax till.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(86)

Avokado-örtsås

(0)

Fish tacos deluxe

(32)

Wrap med curryröra på tofu

(9)

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

(1)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Sommarsallad med melon och mynta

(4)

Supergreen smoothie bowl

(2)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 150 g Svartkålsmix (strimlad svartkål och kålrot)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 150 g fetaost
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • svartpeppar

Råstekt brysselkål med fetaost och granatäpple

Betyg (1-5):
4.2 (20 betyg)

Råstekt brysselkål blir perfekt i julens varma sallad. Tillsammans med svartkål, kålrot, fetaost och granatäpple blir det både härliga smakkombinationer och vackra färger.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa och dela brysselkålen på längden. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna. Klicka i smör och stek brysselkålen på medelvärme tills den har mjuknat lite.
  2. Tillsätt svartkålsmix, vitlök och salt. Stek lite till under omrörning. Häll upp på ett serveringsfat och smula över fetaost. Toppa med granatäppelkärnor, ringla gärna över lite extra olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kajsa

2019-01-05

Underbart gott . Både som tillbehör på julbordet, men även som en sallad till en köttbit.

Sandra

2018-04-08

Favorit här hemma!

Carolina

2017-11-20

Riktigt gott och lättlagat. Hade en bit lax till.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(86)

Avokado-örtsås

(0)

Fish tacos deluxe

(32)

Wrap med curryröra på tofu

(9)

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

(1)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Sommarsallad med melon och mynta

(4)

Supergreen smoothie bowl

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies