Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Niklas härliga rabarberdessert blir en fantastisk avslutning på middagen!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver eller frön från 1 vaniljstång
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • Kakkross:
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • Till servering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala ev. rabarbern om den är grov och skär i 10 cm bitar. Lägg i en vid kastrull med lock. Tillsätt socker, vanilj och vatten. Låt sjuda under lock tills den är mjuk, tar bara några minuter.
  2. Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör försiktigt ner i kompotten.
  3. Nyp ihop smör, mjöl och socker till en smulig deg. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills det är knaprigt, ca 20 min.
  4. Vispa grädden fluffig. Tillsätt kardemumma. Servera kompotten varm eller kall toppad med krisp och kardemummagrädde.

Tips

Går bra att göra utan potatismjöl. Man kan smaksätta kompotten med färsk ingefära.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ellen

2016-01-22

meeeen…. så ljuvligt somrigt gott! TIPS: frys in dina rabarber o spara till vintern o gör detta. Garanterad sommarkänsla!

eva

2015-07-28

mmmmmm…….precis i min smak. Rabarber och kardemumma -så fint ihop! Lite mindre vatten så behövs inget potatismjöl.

Mats

2015-05-25

Ska det verkligen vara bara 1/2 dl vatten?

Liknande recept

Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gammaldags vaniljglass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 800 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver eller frön från 1 vaniljstång
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • Kakkross:
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • Till servering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk malen kardemumma

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Niklas härliga rabarberdessert blir en fantastisk avslutning på middagen!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala ev. rabarbern om den är grov och skär i 10 cm bitar. Lägg i en vid kastrull med lock. Tillsätt socker, vanilj och vatten. Låt sjuda under lock tills den är mjuk, tar bara några minuter.
  2. Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör försiktigt ner i kompotten.
  3. Nyp ihop smör, mjöl och socker till en smulig deg. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills det är knaprigt, ca 20 min.
  4. Vispa grädden fluffig. Tillsätt kardemumma. Servera kompotten varm eller kall toppad med krisp och kardemummagrädde.

Tips

Går bra att göra utan potatismjöl. Man kan smaksätta kompotten med färsk ingefära.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ellen

2016-01-22

meeeen…. så ljuvligt somrigt gott! TIPS: frys in dina rabarber o spara till vintern o gör detta. Garanterad sommarkänsla!

eva

2015-07-28

mmmmmm…….precis i min smak. Rabarber och kardemumma -så fint ihop! Lite mindre vatten så behövs inget potatismjöl.

Mats

2015-05-25

Ska det verkligen vara bara 1/2 dl vatten?

Liknande recept

Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gammaldags vaniljglass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(12)