Rabarber- och citrongräskompott med crunch
  • Tid 30 min + tid att kallna
  • Ugn 200º

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

2 (1 betyg)

  • Tillagningstid 30 min + tid att kallna
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

10 portioner
Crunch
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
Rabarberkompott
  • 2 citrongräs
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kg rabarber, i bitar (ev skalad)
Till servering
  • vispgrädde eller vaniljglass
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Crunch: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till crunchet. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min. Dela i mindre bitar. Låt kallna.

Rabarberkompott:

  1. 1

    Dela citrongräset på längden och krama/gnugga det så att smakerna lättare ska kunna komma ut. Koka socker, vatten och citrongräs ca 10 min till en simmig sockerlag. Häll ner hälften av rabarbern i lagen och låt koka 5–6 min.

  2. 2

    Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och vänd varsamt ner resten av rabarbern. Lyft bort citrongräset. Låt kallna.

  3. 3

    Häll upp i serveringsglas och servera crunch och grädde eller glass vid sidan om.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Lena: Man ska ta bort citrongräset.

  • Lena

    Ska man lyfta ut citrongräset före man lägger i rabarbern, eller vad gör man med citrongräset?