Quinoa med sötpotatis och koriander

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Quinoa, sötpotatis och koriander i en härlig sallad

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 3 dl quinoa
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 300 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 400 g kokta kikärtor, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 2 grillad paprika, i bitar
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • Yoghurtsås
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hel
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.5 tsk mald spiskummin

Gör så här

  1. Koka quinoan med spiskummin enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Stek dem i olja tills de har fin färg och är mjuka. Salta.
  2. Vänd runt quinoan med sötpotatis, kikärter, paprika, koriander, olja och limesaft. Smaka av med salt.
  3. Låt vitlöken koka mjuk i oljan på svag värme utan att den blir bränd. Mosa vitlöken och blanda med oljan, yoghurt och spiskummin till en sås. Smaka av med salt.

Tips

Gott att komplettera med tex: Stekt/grillad halloumi, grillad/stekt lammkorv eller ugnstekt lax

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färskpotatiskross i dillblandning

(8)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Färskpotatissallad med oliver och mynta

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Nypotatissallad med myntadressing

(1)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Grillad färskpotatis

(39)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl quinoa
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 300 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 400 g kokta kikärtor, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 2 grillad paprika, i bitar
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • Yoghurtsås
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hel
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.5 tsk mald spiskummin

Quinoa med sötpotatis och koriander

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Quinoa, sötpotatis och koriander i en härlig sallad

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka quinoan med spiskummin enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Stek dem i olja tills de har fin färg och är mjuka. Salta.
  2. Vänd runt quinoan med sötpotatis, kikärter, paprika, koriander, olja och limesaft. Smaka av med salt.
  3. Låt vitlöken koka mjuk i oljan på svag värme utan att den blir bränd. Mosa vitlöken och blanda med oljan, yoghurt och spiskummin till en sås. Smaka av med salt.

Tips

Gott att komplettera med tex: Stekt/grillad halloumi, grillad/stekt lammkorv eller ugnstekt lax

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färskpotatiskross i dillblandning

(8)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Färskpotatissallad med oliver och mynta

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Nypotatissallad med myntadressing

(1)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Grillad färskpotatis

(39)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies