Pumpasoppa med kokosmjölk
  • Tid 30 min

Pumpasoppa med kokosmjölk

2.66 (62 betyg)

Fyllig och fantastiskt god len soppa med muskot, nejlika, lime och lite hetta från chili.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg pumpa
  • 1 röd chili /spansk peppar
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 krm riven/malen muskotnöt
  • 1 krm malda kryddnejlikor
  • 1 lime, riven skal (endast det gröna)
  • 2 dl kokosmjölk
  • salt
  • peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala pumpan. Skär den i centimeterstora bitar. Dela chilipepparn och ta bort kärnor och mellanväggar. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i pumpaköttet och chilin. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. eller tills pumpan mjuknat.

  2. 2

    Tillsätt ingefära, muskot, nejlika, lime och kokosmjölk. Koka soppan några minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera soppan med t ex grapefruktklyftor, avokadoskivor och strimlad chilipeppar.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin

    Inte skojig alls. och varför skulle jag spara buljongen? Tur att jag hade en två burkar Gulaschsoppa som reserv....