Pumpasoppa med kokosmjölk

Betyg (1-5):
2.72 (64 betyg)

Fyllig och fantastiskt god len soppa med muskot, nejlika, lime och lite hetta från chili.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 kg pumpa
  • 1 röd chili /spansk peppar
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 krm riven/malen muskotnöt
  • 1 krm malda kryddnejlikor
  • 1 lime, riven skal (endast det gröna)
  • 2 dl kokosmjölk
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Skala pumpan. Skär den i centimeterstora bitar. Dela chilipepparn och ta bort kärnor och mellanväggar. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i pumpaköttet och chilin. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. eller tills pumpan mjuknat.
  2. Tillsätt ingefära, muskot, nejlika, lime och kokosmjölk. Koka soppan några minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera soppan med t ex grapefruktklyftor, avokadoskivor och strimlad chilipeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2017-10-30

Inte skojig alls. och varför skulle jag spara buljongen? Tur att jag hade en två burkar Gulaschsoppa som reserv....

Liknande recept

Rostad tomatsoppa med tortellini

(11)

Bowl med sashimilax

(5)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg pumpa
  • 1 röd chili /spansk peppar
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 krm riven/malen muskotnöt
  • 1 krm malda kryddnejlikor
  • 1 lime, riven skal (endast det gröna)
  • 2 dl kokosmjölk
  • peppar
  • salt

Pumpasoppa med kokosmjölk

Betyg (1-5):
2.72 (64 betyg)

Fyllig och fantastiskt god len soppa med muskot, nejlika, lime och lite hetta från chili.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala pumpan. Skär den i centimeterstora bitar. Dela chilipepparn och ta bort kärnor och mellanväggar. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i pumpaköttet och chilin. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. eller tills pumpan mjuknat.
  2. Tillsätt ingefära, muskot, nejlika, lime och kokosmjölk. Koka soppan några minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera soppan med t ex grapefruktklyftor, avokadoskivor och strimlad chilipeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2017-10-30

Inte skojig alls. och varför skulle jag spara buljongen? Tur att jag hade en två burkar Gulaschsoppa som reserv....

Liknande recept

Rostad tomatsoppa med tortellini

(11)

Bowl med sashimilax

(5)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies