
Pumpasoppa med kokosmjölk
Betyg (1-5):
Fyllig och fantastiskt god len soppa med muskot, nejlika, lime och lite hetta från chili.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg pumpa
- 1 röd chili /spansk peppar
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 1 krm riven/malen muskotnöt
- 1 krm malda kryddnejlikor
- 1 lime, riven skal (endast det gröna)
- 2 dl kokosmjölk
- peppar
- salt
Gör så här
- Skala pumpan. Skär den i centimeterstora bitar. Dela chilipepparn och ta bort kärnor och mellanväggar. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i pumpaköttet och chilin. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. eller tills pumpan mjuknat.
- Tillsätt ingefära, muskot, nejlika, lime och kokosmjölk. Koka soppan några minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera soppan med t ex grapefruktklyftor, avokadoskivor och strimlad chilipeppar.
Liknande recept
Pumpasoppa med kokosmjölk
Betyg (1-5):
Fyllig och fantastiskt god len soppa med muskot, nejlika, lime och lite hetta från chili.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala pumpan. Skär den i centimeterstora bitar. Dela chilipepparn och ta bort kärnor och mellanväggar. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i pumpaköttet och chilin. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. eller tills pumpan mjuknat.
- Tillsätt ingefära, muskot, nejlika, lime och kokosmjölk. Koka soppan några minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera soppan med t ex grapefruktklyftor, avokadoskivor och strimlad chilipeppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-10-30
Inte skojig alls. och varför skulle jag spara buljongen? Tur att jag hade en två burkar Gulaschsoppa som reserv....
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Karin
2017-10-30
Inte skojig alls. och varför skulle jag spara buljongen? Tur att jag hade en två burkar Gulaschsoppa som reserv....