Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra
  • Tid 1 tim

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

2 (1 betyg)

Spröda våfflor med mild färskoströra.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 13

Ingredienser

8 portioner
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 10 g färsk jäst
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl rostade pumpafrön
  • våfflor
Ost- och laxröra:
  • 200 g naturell färskost
  • 150 g kallrökt lax i tärningar
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 1 urkärnad tomat i tärningar
  • 3 msk hackad gräslök eller persilja
  • 0.5 tsk salt
  • peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till röran. Smaka av med salt och peppar. Smält fettet och låt det svalna. Värm mjölken till 37 ° till färsk jäst och 45 °till torr. Vispa ut jästen i mjölken. Häll i mjölet och vispa till en slät smet. Låt smeten jäsa ca 30 minuter. Blanda i det svala fettet.

  2. 2

    Grädda våfflorna i ett varmt våffeljärn. Ta knappt 1 del smet per lagg. Strö på ca 1 msk pumpakärnor när smeten hällts i laggen. Grädda våfflorna gyllengula.

  3. 3

    Servera våfflorna varma eller kalla med ost- och laxröran.

Servering

Passar som för- eller lunchrätt, mellanmål eller vickning.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Våfflor med jäst är frasiga även sedan de kallnat. 10 g färsk jäst mostvarar1 tsk torr.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar