Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Spröda våfflor med mild färskoströra.

Tillagningstid: 1 timme
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 10 g färsk jäst
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl rostade pumpafrön
  • våfflor
  • Ost- och laxröra:
  • 200 g naturell färskost
  • 150 g kallrökt lax i tärningar
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 1 urkärnad tomat i tärningar
  • 3 msk hackad gräslök eller persilja
  • peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till röran. Smaka av med salt och peppar. Smält fettet och låt det svalna. Värm mjölken till 37 ° till färsk jäst och 45 °till torr. Vispa ut jästen i mjölken. Häll i mjölet och vispa till en slät smet. Låt smeten jäsa ca 30 minuter. Blanda i det svala fettet.
  2. Grädda våfflorna i ett varmt våffeljärn. Ta knappt 1 del smet per lagg. Strö på ca 1 msk pumpakärnor när smeten hällts i laggen. Grädda våfflorna gyllengula.
  3. Servera våfflorna varma eller kalla med ost- och laxröran.

Servering

Passar som för- eller lunchrätt, mellanmål eller vickning.

Tips

Våfflor med jäst är frasiga även sedan de kallnat. 10 g färsk jäst mostvarar1 tsk torr.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxtartar till förrätt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 10 g färsk jäst
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl rostade pumpafrön
  • våfflor
  • Ost- och laxröra:
  • 200 g naturell färskost
  • 150 g kallrökt lax i tärningar
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 1 urkärnad tomat i tärningar
  • 3 msk hackad gräslök eller persilja
  • peppar
  • 0.5 tsk salt

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Spröda våfflor med mild färskoströra.

Tillagningstid: 1 timme
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till röran. Smaka av med salt och peppar. Smält fettet och låt det svalna. Värm mjölken till 37 ° till färsk jäst och 45 °till torr. Vispa ut jästen i mjölken. Häll i mjölet och vispa till en slät smet. Låt smeten jäsa ca 30 minuter. Blanda i det svala fettet.
  2. Grädda våfflorna i ett varmt våffeljärn. Ta knappt 1 del smet per lagg. Strö på ca 1 msk pumpakärnor när smeten hällts i laggen. Grädda våfflorna gyllengula.
  3. Servera våfflorna varma eller kalla med ost- och laxröran.

Servering

Passar som för- eller lunchrätt, mellanmål eller vickning.

Tips

Våfflor med jäst är frasiga även sedan de kallnat. 10 g färsk jäst mostvarar1 tsk torr.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxtartar till förrätt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)