Provencalsk grytstek

Betyg (1-5):
3.04 (85 betyg)

En rätt som sköter sig själv i ugnen medan du fixar med annat.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 25 g smör
  • 2 msk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 msk flytande honung
  • 1.3 kg rostbiff eller fransyska
  • 2 dl vitt vin
  • 300 g röd steklök
  • 1 dl färsk timjan
  • 0.5 citron i klyftor
  • 1 oskalad vitlök i klyftor
  • 2 dl gröna oliver

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en traktörpanna eller stor gryta som tål ugnsvärme. Salta, peppra och ringla över honung medan du bryner steken runt om. Köttytan bränns lätt på grund av honungen, så häll på vin när köttet fått färg.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och tillaga i ugnen med lock på tills köttet har en innertemperatur på 55 grader, cirka 1 timme och 30 minuter. Låt steken vila 15 minuter.
  3. Skär köttet i skivor och lägg tillbaka det i grytan.

Servering

Servera med potatismos (gärna gjort på Coop Prima Amandine delikatesspotatis) och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2013-07-31

Har gjort den här!! Sååå ljuvligt god!! Kan även ätas kall med en sallad eller potatissallad! Så det är en perfekt utflyktsmat också!! :D

Liknande recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(1)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Gremolatastekt biff

(1)

Karibisk köttgryta

(12)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Fläskfilé africana

(40)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g smör
  • 2 msk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 msk flytande honung
  • 1.3 kg rostbiff eller fransyska
  • 2 dl vitt vin
  • 300 g röd steklök
  • 1 dl färsk timjan
  • 0.5 citron i klyftor
  • 1 oskalad vitlök i klyftor
  • 2 dl gröna oliver

Provencalsk grytstek

Betyg (1-5):
3.04 (85 betyg)

En rätt som sköter sig själv i ugnen medan du fixar med annat.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en traktörpanna eller stor gryta som tål ugnsvärme. Salta, peppra och ringla över honung medan du bryner steken runt om. Köttytan bränns lätt på grund av honungen, så häll på vin när köttet fått färg.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och tillaga i ugnen med lock på tills köttet har en innertemperatur på 55 grader, cirka 1 timme och 30 minuter. Låt steken vila 15 minuter.
  3. Skär köttet i skivor och lägg tillbaka det i grytan.

Servering

Servera med potatismos (gärna gjort på Coop Prima Amandine delikatesspotatis) och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2013-07-31

Har gjort den här!! Sååå ljuvligt god!! Kan även ätas kall med en sallad eller potatissallad! Så det är en perfekt utflyktsmat också!! :D

Liknande recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(1)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Gremolatastekt biff

(1)

Karibisk köttgryta

(12)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Fläskfilé africana

(40)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies