Prinsessbiskvi-mini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Som en blandning mellan bakelse och biskvi, med smak av hallon, marsipan och grädde.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
22 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g cream cheese
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hallonsylt eller jordgubbssylt
  • 1 grönt tårtlock marsipan
  • florsocker, till servering
  • Minibottnar
  • 150 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint och vispa ihop med ägg, socker och mjöl med elvisp. Klicka ut smeten med en tesked på en plåt med bakplåtspapper (22 högar). Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Vänd dem upp och ner när de svalnat något och låt kallna helt.
  2. Vispa cream cheese, grädde, socker och vaniljsocker till fast konsistens. Klicka lite sylt på underdelen av bottnarna och bred på gräddblandningen så den blir toppig. Stansa ut ett passande lock till varje bakelse, ca 5 cm i diameter. Täck biskvierna med locken och pudra över florsocker vid servering.

Tips

Sylten kan bytas ut mot färska mosade hallon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bärfyllda smördegspaket

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Blåbärsgrottor

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Hallongrottor grundrecept

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Hallonkakor med mandel

Betyg
Betyg
(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 100 g cream cheese
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hallonsylt eller jordgubbssylt
  • 1 grönt tårtlock marsipan
  • florsocker, till servering
  • Minibottnar
  • 150 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vetemjöl

Prinsessbiskvi-mini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Som en blandning mellan bakelse och biskvi, med smak av hallon, marsipan och grädde.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
22 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint och vispa ihop med ägg, socker och mjöl med elvisp. Klicka ut smeten med en tesked på en plåt med bakplåtspapper (22 högar). Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Vänd dem upp och ner när de svalnat något och låt kallna helt.
  2. Vispa cream cheese, grädde, socker och vaniljsocker till fast konsistens. Klicka lite sylt på underdelen av bottnarna och bred på gräddblandningen så den blir toppig. Stansa ut ett passande lock till varje bakelse, ca 5 cm i diameter. Täck biskvierna med locken och pudra över florsocker vid servering.

Tips

Sylten kan bytas ut mot färska mosade hallon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bärfyllda smördegspaket

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Blåbärsgrottor

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Hallongrottor grundrecept

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Hallonkakor med mandel

Betyg
Betyg
(5)