Potatissoppa med mandel och vitlök

Potatissoppa med mandel och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En len potatissoppa med smak av mandel, purjo och vitlök.

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g potatisar, gärna mjölig,mandelpotatis, tunt skivad
  • 1 finhackad purjolök
  • 1 dl grovt hackad mandel
  • 4 grovt hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 dl grädde

Gör så här

  1. Fräs potatis, purjolök, mandel och vitlök i oljan i en kastrull tills det blir lätt brynt. Häll över vattnet och smula ner buljongtärningarna.
  2. Koka under lock på svag värme cirka 20 minuter. Smaka av med grädden.

Servering

Garnera med lite rosmarin och dra några varv med pepparkvarnen över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia T

2021-09-02

Milde himmel; vilken FANTASTISK smakexplosion!! Detta kommer bli återkommande på menyn! =D Tack för receptet!

Liknande recept

Spara recept

Picklad potatissallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Barnens bästa linssoppa

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Timjanstekt kyckling med lökragu och mandelmos

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ungersk gulaschgryta

Betyg
Betyg
(145)
Spara recept

Bönfärsbiffar med löksky

Betyg
Betyg
(2)
Potatissoppa med mandel och vitlök
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g potatisar, gärna mjölig,mandelpotatis, tunt skivad
  • 1 finhackad purjolök
  • 1 dl grovt hackad mandel
  • 4 grovt hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 dl grädde

Potatissoppa med mandel och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En len potatissoppa med smak av mandel, purjo och vitlök.

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs potatis, purjolök, mandel och vitlök i oljan i en kastrull tills det blir lätt brynt. Häll över vattnet och smula ner buljongtärningarna.
  2. Koka under lock på svag värme cirka 20 minuter. Smaka av med grädden.

Servering

Garnera med lite rosmarin och dra några varv med pepparkvarnen över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia T

2021-09-02

Milde himmel; vilken FANTASTISK smakexplosion!! Detta kommer bli återkommande på menyn! =D Tack för receptet!

Liknande recept

Spara recept

Picklad potatissallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Barnens bästa linssoppa

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Timjanstekt kyckling med lökragu och mandelmos

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ungersk gulaschgryta

Betyg
Betyg
(145)
Spara recept

Bönfärsbiffar med löksky

Betyg
Betyg
(2)