Timjanstekt kyckling med lökragu och mandelmos

Timjanstekt kyckling med lökragu och mandelmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Praktfull måltid med lökstuvning puttrat i portvin, smakrik kyckling och potatis- och jordärtskocksmos.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Ragu:
  • 100 g tärnat rökt sidfläsk
  • 100 g smålök
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl rött portvin
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1 tsk majsena
  • Mos:
  • 300 g skalad mandelpotatis
  • 200 g skalade jordärtskockor
  • 25 g smör
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 tsk tryffelolja
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Salta och peppra köttet. Hacka timjan och vitlök och blanda med oljan. Gnid in kycklingen med blandningen. Låt vila ca 30 minuter.

Mos

  1. Koka potatis och jordärtskockor i saltat vatten till de är mjuka. Häll av vattnet. Stöt potatisen och jordärtskockorna och blanda med smör och mjölk. Smaka av med salt och lite tryffelolja.

Ragu

  1. Stek fläsket och låt det rinna av på hushållspapper. Skala löken och stek den i fettet från fläsket. Tillsätt sockret, rör om och låt det smälta så att lökarna blir glansiga. Håll i portvin, kycklingfond och vatten. Låt koka upp. Lägg i fläsket och låt puttra på svag värme tills såsen reducerats, ca 15 minuter.
  2. Hetta upp matfett i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om. Sätt in kycklingen i 225º 10-15 minuter.
  3. Servera med mos, ragu och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus Karl

2016-12-31

Fattas ju en del instruktioner!

Timjanstekt kyckling med lökragu och mandelmos
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Ragu:
  • 100 g tärnat rökt sidfläsk
  • 100 g smålök
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl rött portvin
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1 tsk majsena
  • Mos:
  • 300 g skalad mandelpotatis
  • 200 g skalade jordärtskockor
  • 25 g smör
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 tsk tryffelolja
  • 0.25 tsk salt

Timjanstekt kyckling med lökragu och mandelmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Praktfull måltid med lökstuvning puttrat i portvin, smakrik kyckling och potatis- och jordärtskocksmos.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Salta och peppra köttet. Hacka timjan och vitlök och blanda med oljan. Gnid in kycklingen med blandningen. Låt vila ca 30 minuter.

Mos

  1. Koka potatis och jordärtskockor i saltat vatten till de är mjuka. Häll av vattnet. Stöt potatisen och jordärtskockorna och blanda med smör och mjölk. Smaka av med salt och lite tryffelolja.

Ragu

  1. Stek fläsket och låt det rinna av på hushållspapper. Skala löken och stek den i fettet från fläsket. Tillsätt sockret, rör om och låt det smälta så att lökarna blir glansiga. Håll i portvin, kycklingfond och vatten. Låt koka upp. Lägg i fläsket och låt puttra på svag värme tills såsen reducerats, ca 15 minuter.
  2. Hetta upp matfett i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om. Sätt in kycklingen i 225º 10-15 minuter.
  3. Servera med mos, ragu och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus Karl

2016-12-31

Fattas ju en del instruktioner!