Timjanstekt kyckling med lökragu och mandelmos
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225º

Timjanstekt kyckling med lökragu och mandelmos

0 (0 betyg)

Praktfull måltid med lökstuvning puttrat i portvin, smakrik kyckling och potatis- och jordärtskocksmos.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 21
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
Ragu:
  • 100 g tärnat rökt sidfläsk
  • 100 g smålök
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl rött portvin
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1 tsk majsena
Mos:
  • 300 g skalad mandelpotatis
  • 200 g skalade jordärtskockor
  • 25 g smör
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.25 tsk salt
  • 1 tsk tryffelolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225º. Salta och peppra köttet. Hacka timjan och vitlök och blanda med oljan. Gnid in kycklingen med blandningen. Låt vila ca 30 minuter.

Mos

  1. 1

    Koka potatis och jordärtskockor i saltat vatten till de är mjuka. Häll av vattnet. Stöt potatisen och jordärtskockorna och blanda med smör och mjölk. Smaka av med salt och lite tryffelolja.

Ragu

  1. 1

    Stek fläsket och låt det rinna av på hushållspapper. Skala löken och stek den i fettet från fläsket. Tillsätt sockret, rör om och låt det smälta så att lökarna blir glansiga. Håll i portvin, kycklingfond och vatten. Låt koka upp. Lägg i fläsket och låt puttra på svag värme tills såsen reducerats, ca 15 minuter.

  2. 2

    Hetta upp matfett i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om. Sätt in kycklingen i 225º 10-15 minuter.

  3. 3

    Servera med mos, ragu och sallad.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Magnus Karl

    Fattas ju en del instruktioner!