
Timjanstekt kyckling med lökragu och mandelmos
Betyg (1-5):
Praktfull måltid med lökstuvning puttrat i portvin, smakrik kyckling och potatis- och jordärtskocksmos.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 kycklingfiléer
- 1 krm vitpeppar
- 0.5 dl färsk timjan
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- Ragu:
- 100 g tärnat rökt sidfläsk
- 100 g smålök
- 1 msk strösocker
- 1 dl rött portvin
- 2 msk kycklingfond
- 2 dl vatten
- 2 msk smör
- 1 tsk majsena
- Mos:
- 300 g skalad mandelpotatis
- 200 g skalade jordärtskockor
- 25 g smör
- 0.5 dl mjölk
- 1 tsk tryffelolja
- 0.25 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225º. Salta och peppra köttet. Hacka timjan och vitlök och blanda med oljan. Gnid in kycklingen med blandningen. Låt vila ca 30 minuter.
Mos
- Koka potatis och jordärtskockor i saltat vatten till de är mjuka. Häll av vattnet. Stöt potatisen och jordärtskockorna och blanda med smör och mjölk. Smaka av med salt och lite tryffelolja.
Ragu
- Stek fläsket och låt det rinna av på hushållspapper. Skala löken och stek den i fettet från fläsket. Tillsätt sockret, rör om och låt det smälta så att lökarna blir glansiga. Håll i portvin, kycklingfond och vatten. Låt koka upp. Lägg i fläsket och låt puttra på svag värme tills såsen reducerats, ca 15 minuter.
- Hetta upp matfett i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om. Sätt in kycklingen i 225º 10-15 minuter.
- Servera med mos, ragu och sallad.
Timjanstekt kyckling med lökragu och mandelmos
Betyg (1-5):
Praktfull måltid med lökstuvning puttrat i portvin, smakrik kyckling och potatis- och jordärtskocksmos.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225º. Salta och peppra köttet. Hacka timjan och vitlök och blanda med oljan. Gnid in kycklingen med blandningen. Låt vila ca 30 minuter.
Mos
- Koka potatis och jordärtskockor i saltat vatten till de är mjuka. Häll av vattnet. Stöt potatisen och jordärtskockorna och blanda med smör och mjölk. Smaka av med salt och lite tryffelolja.
Ragu
- Stek fläsket och låt det rinna av på hushållspapper. Skala löken och stek den i fettet från fläsket. Tillsätt sockret, rör om och låt det smälta så att lökarna blir glansiga. Håll i portvin, kycklingfond och vatten. Låt koka upp. Lägg i fläsket och låt puttra på svag värme tills såsen reducerats, ca 15 minuter.
- Hetta upp matfett i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om. Sätt in kycklingen i 225º 10-15 minuter.
- Servera med mos, ragu och sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-12-31
Fattas ju en del instruktioner!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Magnus Karl
2016-12-31
Fattas ju en del instruktioner!