Potatissallad med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.2 (172 betyg)

Enkel färskpotatissallad med soltorkade tomater, oliver och fräsch vinägrett. Perfekt på buffébordet och som tillbehör till både kött och fisk!

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 750 g kokt färskpotatis med skal
  • 1 röd lök
  • 200 g soltorkade tomater
  • 1 dl färska örter, t ex basilika, mynta, bladpersilja
  • 150 g svarta och gröna oliver
  • Vinägrett:
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk vatten
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär färskpotatisen i mindre bitar. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar, skär tomaterna i strimlor. Hacka örterna. Blanda ihop vinägretten och smaka av.
  2. Blanda potatis, rödlök, tomater, örter, oliver och vinägrett i en stor skål.
  3. Om potatissalladen görs dagen innan eller några timmar före den äts kommer smakerna fram bättre än om den äts direkt, men lägg då i de färska örterna strax före servering.

Servering

Servera till grillat eller stekt kött, stekt fisk eller kallskuret.

Tips

Om du vill kan du byta ut balsamvinägern mot en mindre mängd vitvinsvinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2016-06-25

Mycket gott! tog vitvinsvinäger en matsked istället för balsamvinäger och gräslök och persilja som kryddor. serverade med kallröktlax.

maria

2014-06-16

Instämmer med Anna!

Anna

2012-06-06

Jag vet inte hur många recept som jag försökt få fram kommentarerna genom att trycka på stjärnorna...och av misstag betygsatt ett recept jag inte har någon koll på. Betygsystemet känns uruselt och missvisande. Byt ut och gör det tydligare så resultatet går att räkna med.

Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(178)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ättiksinlagd aubergine

Betyg
Betyg
(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 750 g kokt färskpotatis med skal
  • 1 röd lök
  • 200 g soltorkade tomater
  • 1 dl färska örter, t ex basilika, mynta, bladpersilja
  • 150 g svarta och gröna oliver
  • Vinägrett:
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk vatten
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk salt

Potatissallad med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.2 (172 betyg)

Enkel färskpotatissallad med soltorkade tomater, oliver och fräsch vinägrett. Perfekt på buffébordet och som tillbehör till både kött och fisk!

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär färskpotatisen i mindre bitar. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar, skär tomaterna i strimlor. Hacka örterna. Blanda ihop vinägretten och smaka av.
  2. Blanda potatis, rödlök, tomater, örter, oliver och vinägrett i en stor skål.
  3. Om potatissalladen görs dagen innan eller några timmar före den äts kommer smakerna fram bättre än om den äts direkt, men lägg då i de färska örterna strax före servering.

Servering

Servera till grillat eller stekt kött, stekt fisk eller kallskuret.

Tips

Om du vill kan du byta ut balsamvinägern mot en mindre mängd vitvinsvinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2016-06-25

Mycket gott! tog vitvinsvinäger en matsked istället för balsamvinäger och gräslök och persilja som kryddor. serverade med kallröktlax.

maria

2014-06-16

Instämmer med Anna!

Anna

2012-06-06

Jag vet inte hur många recept som jag försökt få fram kommentarerna genom att trycka på stjärnorna...och av misstag betygsatt ett recept jag inte har någon koll på. Betygsystemet känns uruselt och missvisande. Byt ut och gör det tydligare så resultatet går att räkna med.

Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(178)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ättiksinlagd aubergine

Betyg
Betyg
(2)