Potatisplättar med bacon och purjotrassel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Perfekta rätten att göra på kokt potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 2 msk olivolja
  • 200 g bacon, strimlad
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 160 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatis mjuk i saltat vatten. Pressa med potatispress eller riv på rivjärnet ner i en bunke. Tillsätt mjöl, ägg, ost och salt. Blanda ihop till en jämn smet.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten. Stek tills fin stekyta på båda sidorna.
  3. Stek bacon och tillsätt purjolök, vitlök och tomater i slutet. Slunga runt något varv och servera med plättarna. Dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

Servering

Koka potatisarna dagen innan så går det supersnabbt att laga.

Tips

Uteslut vitlök och parmesan om maten ska vara barnsligare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla Havstad

2015-04-20

Jag kokade potatisarna halvfärdiga och rev dem sen grovt. Plättarna höll ihop jättebra, och smakade tres delisious!!! Men jag tog faktiskt 2 vitlöksklyftor också!!!

jessica

2015-04-14

Busenkelt och jättegott 👍!!

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kallrökt lax med melonsallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Vegetarisk caesarsallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillade fisk- och skaldjursspett

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rådjursfilé med palsternackspuré

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pankopanerad fisk taco style

Betyg
Betyg
(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 800 g potatis
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 2 msk olivolja
  • 200 g bacon, strimlad
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 160 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 tsk salt

Potatisplättar med bacon och purjotrassel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Perfekta rätten att göra på kokt potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatis mjuk i saltat vatten. Pressa med potatispress eller riv på rivjärnet ner i en bunke. Tillsätt mjöl, ägg, ost och salt. Blanda ihop till en jämn smet.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten. Stek tills fin stekyta på båda sidorna.
  3. Stek bacon och tillsätt purjolök, vitlök och tomater i slutet. Slunga runt något varv och servera med plättarna. Dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

Servering

Koka potatisarna dagen innan så går det supersnabbt att laga.

Tips

Uteslut vitlök och parmesan om maten ska vara barnsligare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla Havstad

2015-04-20

Jag kokade potatisarna halvfärdiga och rev dem sen grovt. Plättarna höll ihop jättebra, och smakade tres delisious!!! Men jag tog faktiskt 2 vitlöksklyftor också!!!

jessica

2015-04-14

Busenkelt och jättegott 👍!!

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kallrökt lax med melonsallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Vegetarisk caesarsallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillade fisk- och skaldjursspett

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rådjursfilé med palsternackspuré

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pankopanerad fisk taco style

Betyg
Betyg
(12)