Potatisplättar med bacon och purjotrassel

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Perfekta rätten att göra på kokt potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 800 g potatis
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 2 msk olivolja
  • 200 g bacon, strimlad
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 160 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatis mjuk i saltat vatten. Pressa med potatispress eller riv på rivgärnet ner i en bunke. Tillsätt mjöl, ägg, ost och salt. Blanda ihop till en jämn smet.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten. Stek tills fin stekyta på båda sidorna.
  3. Stek bacon och tillsätt purjolök, vitlök och tomater i slutet. Slunga runt något varv och servera med plättarna. Dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

Servering

Koka potatisarna dagen innan så går det supersnabbt att laga.

Tips

Uteslut vitlök och parmesan om maten ska vara barnsligare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla Havstad

2015-04-20

Jag kokade potatisarna halvfärdiga och rev dem sen grovt. Plättarna höll ihop jättebra, och smakade tres delisious!!! Men jag tog faktiskt 2 vitlöksklyftor också!!!

jessica

2015-04-14

Busenkelt och jättegott 👍!!

Liknande recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Kabanoss med färskpotatissallad

(33)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(8)

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

(1)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(157)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 800 g potatis
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 2 msk olivolja
  • 200 g bacon, strimlad
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 160 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 tsk salt

Potatisplättar med bacon och purjotrassel

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Perfekta rätten att göra på kokt potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatis mjuk i saltat vatten. Pressa med potatispress eller riv på rivgärnet ner i en bunke. Tillsätt mjöl, ägg, ost och salt. Blanda ihop till en jämn smet.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten. Stek tills fin stekyta på båda sidorna.
  3. Stek bacon och tillsätt purjolök, vitlök och tomater i slutet. Slunga runt något varv och servera med plättarna. Dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

Servering

Koka potatisarna dagen innan så går det supersnabbt att laga.

Tips

Uteslut vitlök och parmesan om maten ska vara barnsligare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla Havstad

2015-04-20

Jag kokade potatisarna halvfärdiga och rev dem sen grovt. Plättarna höll ihop jättebra, och smakade tres delisious!!! Men jag tog faktiskt 2 vitlöksklyftor också!!!

jessica

2015-04-14

Busenkelt och jättegott 👍!!

Liknande recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Kabanoss med färskpotatissallad

(33)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(8)

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

(1)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(157)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies