Potatisgratäng med ädelost och broccoli

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

En potatisgratäng med krossad potatis och broccoli som toppas med ädelost. Den serveras med en kall kikärtssallad.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 kg potatis
  • 400 g fryst broccoli, tinad
  • 75 g ädelost
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Lägg potatisen i en ugnsform och krossa den med en gaffel. Tryck ner broccolibuketter mellan potatisarna och strö över ädelost. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i formen.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och gratängen fått fin färg, ca 20 min. Vänd runt kikärtorna med olja, vinäger, salt och peppar. Servera till gratängen.

Tips

Koka potatisen dagen innan så går det fortare när maten väl ska lagas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(56)

Lökpaj med smördeg

(33)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(12)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(49)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(74)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 400 g fryst broccoli, tinad
  • 75 g ädelost
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Potatisgratäng med ädelost och broccoli

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

En potatisgratäng med krossad potatis och broccoli som toppas med ädelost. Den serveras med en kall kikärtssallad.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Lägg potatisen i en ugnsform och krossa den med en gaffel. Tryck ner broccolibuketter mellan potatisarna och strö över ädelost. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i formen.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och gratängen fått fin färg, ca 20 min. Vänd runt kikärtorna med olja, vinäger, salt och peppar. Servera till gratängen.

Tips

Koka potatisen dagen innan så går det fortare när maten väl ska lagas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(56)

Lökpaj med smördeg

(33)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(12)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(49)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(74)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies