Potatis- och jordärtskockssoppa med yoghurt

Betyg (1-5):
3.41 (27 betyg)

Krämig rotsakssoppa toppad med kaviar och örter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 300 g mjöliga potatisar
  • 400 g jordärtskockor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 8 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl matlagningsyoghurt (10%)
  • 1 krm vitpeppar
  • 50 g laxrom eller röd caviar
  • Till garnering:
  • 1 msk färska örter

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och jordärtskockor i bitar. Fräs löken i fettet tills den är mjuk utan att bli brun. Tillsätt potatis- och jordärtskocksbitarna och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Låt småkoka under lock tills allt är mjukt, ca 15 minuter.
  2. Mixa till en slät puré med mixerstav direkt i kastrullen eller vispa kraftigt med stålvisp. Tillsätt hälften av yoghurten och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Klicka på resten av yoghurten och rommen. Garnera med örtgrönt.

Servering

Servera med grovt bröd, mjukost, sallad och tomat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(155)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(21)

Färskpotatis med kryddsmör

(0)

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g mjöliga potatisar
  • 400 g jordärtskockor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 8 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl matlagningsyoghurt (10%)
  • 1 krm vitpeppar
  • 50 g laxrom eller röd caviar
  • Till garnering:
  • 1 msk färska örter

Potatis- och jordärtskockssoppa med yoghurt

Betyg (1-5):
3.41 (27 betyg)

Krämig rotsakssoppa toppad med kaviar och örter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och jordärtskockor i bitar. Fräs löken i fettet tills den är mjuk utan att bli brun. Tillsätt potatis- och jordärtskocksbitarna och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Låt småkoka under lock tills allt är mjukt, ca 15 minuter.
  2. Mixa till en slät puré med mixerstav direkt i kastrullen eller vispa kraftigt med stålvisp. Tillsätt hälften av yoghurten och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Klicka på resten av yoghurten och rommen. Garnera med örtgrönt.

Servering

Servera med grovt bröd, mjukost, sallad och tomat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(155)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(21)

Färskpotatis med kryddsmör

(0)

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies