Gnocchi med soltorkade tomater
  • Tid 1 tim

Gnocchi med soltorkade tomater

4.75 (8 betyg)

Servera din hemmagjorda gnocchi med soltorkade tomater och haricots verts och toppa med parmesanost.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g potatis av mjölig sort
  • 2 små ägg
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl glutenfritt mjöl
Basilikaolja:
  • 1 dl basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 16 soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl olivolja
  • 200 g haricots verts
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • nymalen svartpeppar
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Vispa äggen i en bunke.
    Pressa potatisen genom en potatispress över en mjölad skärbräda eller i en skål. Strö över rismjölet, det glutenfria mjölet och 1 tsk salt. Häll på äggen och arbeta samman till en fast deg.

  2. 2

    Dela degen i 4 bitar. Rulla delarna till 40 centimeter långa längder. Platta till något. Skär varje längd i 12-14 bitar, tryck till varje bit lätt med en gaffel.

Basilikaolja

  1. 1

    Mixa basilikablad, vitlök, hälften av tomaterna, osten och oljan. Smaka av med salt och peppar. Strimla resten av tomaterna.

  2. 2

    Koka upp lättsaltat vatten och lägg i bönorna. Koka 5 minuter. Ta upp dem med hålslev. Använd samma vatten för gnocchin. Låt koka 3 minuter. Häll av vattnet.

  3. 3

    Blanda gnocchin med basilikaoljan, haricots verts och resten av tomaterna. Strö över parmesanost och nymalen svartpeppar.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Har gjort prövat denna rätt flera gånger och tycker mycket om den. Jag brukar köpa färdiga gnocchi, som finns i hyllan med färsk pasta. Då är middagen på bordet inom 15 minuter. Man kan variera sig och steka gnocchi istället för att koka dem. Stek dem i 5-8 minuter tills de fått fin färg. Det är enligt mitt tycke ännu godare.

  • Therese

    gott o enkelt att göra!

  • Malin

    Supergott!!!

  • Louise C

    Vi lagade det idag och det var riktigt gott! Serverade lite stekt bacon till för att få det matigare.

Visa fler