Pollo saltimbocca
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Pollo saltimbocca

0 (0 betyg)

"Hoppa in i munnen" (Saltimbocca) är ett passande namn för denna italienska försvinnande goda maträtt som du gärna tar om av.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 portioner
  • 900 g kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl färska salviablad eller 1/3 torkade
  • 60 g parmaskinka eller prosciuttoskinka
  • 2 dl vitt vin, gärna sött eller matlagningsvin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°.

  2. 2

    Ta bort eventuella senor från filéerna. Lägg dem mellan två ark plastfolie och platta ut varje till en tunn köttskiva med hjälp av t ex en kastrullbotten. Salta och peppra på båda sidor. Fördela ost och färsk eller torkad salvia på varje skiva. Rulla ihop dem och linda en skinkskiva runt varje.

  3. 3

    Lägg rullarna med skarven ner i en ugnsform. Lägg eventuellt ett par salviablad på varje. Hit kan rätten förberedas och ställas övertäckt i kylen.

  4. 4

    Ställ kycklingen i rumstemperatur 20-30 minuter om den varit kall. Häll vinet runt rullarna. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek dem 10 minuter. Flytta upp formen till övre delen av ugnen och stek tills kycklingen är genomstekt, ytterligare ca 10 minuter.

Servering

Servera kycklingen med vinskyn, tomater, rucola och skivad rödlök. Droppa lite olivolja över grönsakerna och strö på lite flingsalt.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar