Pollo alla cacciatora
  • Tid 3 tim
  • Ugn 175º

Pollo alla cacciatora

2.5 (4 betyg)

Italiensk kycklinggryta i ugn med sardeller, oliver och rosmarin.

  • Tillagningstid 3 tim
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 portioner
  • 2 kg hel kyckling eller kycklingdelar
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 6 lagerblad
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk kvistar från färsk rosmarin
  • 4 dl rödvin
  • 2 msk olivolja
  • 8 st sardellfiléer
  • 2 dl urkärnade gröna eller svarta oliver
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 800 g körsbärstomater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela varje hel kyckling i ca 8 bitar. Salta och peppra bitarna och lägg i en skål. Lägg i lagerblad, vitlök och rosmarin. Häll över vinet. Låt stå över natten eller minst 2 timmar och marinera.

  2. 2

    Hetta upp olivolja, sardeller och oliver i en stor gryta och fräs tills sardellerna smält. Torka av kycklingdelarna med lite hushållspapper. Spara marinaden. Doppa kycklingen i mjöl och bryn den försiktigt i sardelloljan. Häll i tomater och marinad när kycklingen fått fin stekyta runt om. Låt allt koka upp.

  3. 3

    Ställ grytan i ugnen med lock och låt stå ca 30 minuter. Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs.

Servering

Servera gärna med bröd, grönsallad och kokta bönor.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar