Pizzapiroger med kryddig korv
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Pizzapiroger med kryddig korv

3.22 (55 betyg)

Pirogerna med korv smakar lika gott kalla som varma.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 stycken
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g finhackad kryddig korv t ex chorizo eller salsiccia
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 300 g grovriven potatis
  • 400 g färdig pizzadeg
  • 1 ägg
  • 200 g isbergssallad
  • 250 g cocktailtomater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna. Stek korv, lök och tomatpuré i 3 minuter. Tillsätt potatis och stek ytterligare 3 minuter.

  2. 2

    Kavla ut degen lite tunnare och skär 8 bitar. Fördela fyllningen på degbitarna och vik ihop till valfri form och kläm ihop kanterna med en gaffel.

  3. 3

    Pensla knytena med lätt uppvispat ägg. Ställ in i ugnen tills de fått fin färg, cirka 15 minuter.

  4. 4

    Servera med isbergsallad och cocktailtomater.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Pizzadeg, smördeg, filodeg, perfekt att gömma gårdagens rester i, så vips har ni en festmåltid. frys in och plocka fram till nästa utflyktsdag.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anita Linde

    Jag hade ingen pizzadeg, men la röran som en sträng i mitten på en smördegsplatta. Jag rev även med morötter och la ost uppe på. En perfekt " tager vad man haver-rätt".