Pizzapiroger med kryddig korv

Betyg (1-5):
3.23 (56 betyg)

Pirogerna med korv smakar lika gott kalla som varma.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g finhackad kryddig korv t ex chorizo eller salsiccia
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 300 g grovriven potatis
  • 400 g färdig pizzadeg
  • 1 ägg
  • 200 g isbergssallad
  • 250 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek korv, lök och tomatpuré i 3 minuter. Tillsätt potatis och stek ytterligare 3 minuter.
  2. Kavla ut degen lite tunnare och skär 8 bitar. Fördela fyllningen på degbitarna och vik ihop till valfri form och kläm ihop kanterna med en gaffel.
  3. Pensla knytena med lätt uppvispat ägg. Ställ in i ugnen tills de fått fin färg, cirka 15 minuter.
  4. Servera med isbergsallad och cocktailtomater.

Tips

Pizzadeg, smördeg, filodeg, perfekt att gömma gårdagens rester i, så vips har ni en festmåltid. frys in och plocka fram till nästa utflyktsdag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita Linde

2014-08-04

Jag hade ingen pizzadeg, men la röran som en sträng i mitten på en smördegsplatta. Jag rev även med morötter och la ost uppe på. En perfekt " tager vad man haver-rätt".

Liknande recept

Aiellos Pepperoni pan pizza

(4)

Pinnbröd med grillkorv

(40)

Tacos al pastor

(9)

Chorizo med bröd och olika toppingar

(1)

Panpizza

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g finhackad kryddig korv t ex chorizo eller salsiccia
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 300 g grovriven potatis
  • 400 g färdig pizzadeg
  • 1 ägg
  • 200 g isbergssallad
  • 250 g cocktailtomater

Pizzapiroger med kryddig korv

Betyg (1-5):
3.23 (56 betyg)

Pirogerna med korv smakar lika gott kalla som varma.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek korv, lök och tomatpuré i 3 minuter. Tillsätt potatis och stek ytterligare 3 minuter.
  2. Kavla ut degen lite tunnare och skär 8 bitar. Fördela fyllningen på degbitarna och vik ihop till valfri form och kläm ihop kanterna med en gaffel.
  3. Pensla knytena med lätt uppvispat ägg. Ställ in i ugnen tills de fått fin färg, cirka 15 minuter.
  4. Servera med isbergsallad och cocktailtomater.

Tips

Pizzadeg, smördeg, filodeg, perfekt att gömma gårdagens rester i, så vips har ni en festmåltid. frys in och plocka fram till nästa utflyktsdag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita Linde

2014-08-04

Jag hade ingen pizzadeg, men la röran som en sträng i mitten på en smördegsplatta. Jag rev även med morötter och la ost uppe på. En perfekt " tager vad man haver-rätt".

Liknande recept

Aiellos Pepperoni pan pizza

(4)

Pinnbröd med grillkorv

(40)

Tacos al pastor

(9)

Chorizo med bröd och olika toppingar

(1)

Panpizza

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies