Pizza med prosciutto och potatis

Pizza med prosciutto och potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Med lite enkla knep har du pizzan klar på 30 minuter. Lyxa till den med lite lufttorkad skinka och mozzarella.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 680 g färdig pizzadeg
  • 400 g färdig tomatsås
  • 5 kokta, skivade potatisar,
  • 100 g skivade champinjoner eller annan svamp
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 0.5 dl rosmarin- och timjanblad
  • 100 g prosciutto eller 200 g rökt kalkon
  • 100 g grovriven mozzarella
  • Vitkålssallad:
  • 200 g finstrimlad vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Gör 4 portionspizzor eller 1 stor. Bred på tomatsåsen i ett jämt lager över pizzabottnen. Blanda potatis och svamp med salt, peppar och örtkryddor. Fördela blandningen över tomatsåsen.
  2. Lägg ut prosciuttoskivorna. Strö över mozzarellan.
  3. Grädda i 225º varm ugn 10-15 minuter eller tills pizzan ser gyllengul och knaprig ut.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2012-06-28

Ska genast göras!!Blev jätteinspirerad .

Pizza med prosciutto och potatis
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 680 g färdig pizzadeg
  • 400 g färdig tomatsås
  • 5 kokta, skivade potatisar,
  • 100 g skivade champinjoner eller annan svamp
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 0.5 dl rosmarin- och timjanblad
  • 100 g prosciutto eller 200 g rökt kalkon
  • 100 g grovriven mozzarella
  • Vitkålssallad:
  • 200 g finstrimlad vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Pizza med prosciutto och potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Med lite enkla knep har du pizzan klar på 30 minuter. Lyxa till den med lite lufttorkad skinka och mozzarella.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Gör 4 portionspizzor eller 1 stor. Bred på tomatsåsen i ett jämt lager över pizzabottnen. Blanda potatis och svamp med salt, peppar och örtkryddor. Fördela blandningen över tomatsåsen.
  2. Lägg ut prosciuttoskivorna. Strö över mozzarellan.
  3. Grädda i 225º varm ugn 10-15 minuter eller tills pizzan ser gyllengul och knaprig ut.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2012-06-28

Ska genast göras!!Blev jätteinspirerad .