Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

4.21 (14 betyg)

Pizza utan gluten på blomkål och potatismjöl med topping som rödlök, ost, skinka och ägg.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g riven ost
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 4 ägg
Blomkålsbotten
  • 400 g blomkål
  • 2 ägg
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 50 g riven ost
  • 1 tsk salt
Tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 rödlök, grovhackad
  • 1 msk honung eller socker
  • 0.75 tsk mald spiskummin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blomkålsbotten: Mixa blomkålen till ett smul. Tillsätt resten av ingredienserna till degen i mixen och mixa hastigt tills allt är blandat. Tryck ut degen med blöta händer så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min.

Tomatsås:

  1. 1

    Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt koka ca 5 min. Mixa till en slät sås. Bred lite av såsen på pizzabotten och strö över den rivna osten. Bryt bitar av mozzarellan och fördela ovanpå. Strö över lök och oregano.

  2. 2

    Grädda pizzan i övre delen av ugnen ca 8 min. Knäck äggen över pizzan och grädda ytterligare ca 6 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera den tomatsås som blir över till pasta dagen efter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Erik

    Tjipp! Går det att göra botten LCHF, dvs utan potatismjöl (eller vanligt mjöl), och vad skulle man i så fall ersätta potatismjölet med?

  • Madde

    Smakade bra men pizzabottnen blev alldeles blöt och äggulan hade gärna varit lite rinnig. Hade vitlök i såsen och ruccola och balsamvinäger till. All in all, helt okej, får prova en annan botten nästa gång.