Pizza con salsiccia piccante (pizza med mozzarella & het korv)
  • Tid 30 min + 1 timme jästid
  • Ugn 275º

Pizza con salsiccia piccante (pizza med mozzarella & het korv)

3.67 (6 betyg)

Pizzaperfektion med sparsmakad topping.

  • Tillagningstid 30 min + 1 timme jästid
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 275º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g krossade tomater av hög kvalitet
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk torkad oregano
  • 350 g mozzarella, gärna buffelmozzarella
  • 4 färska salsicciakorvar
  • 2 msk olivolja
  • basilikablad
Pizzadeg:
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37grader)
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl special + mjöl till bakbordet
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Pizzadeg: Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Häll i mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg i ca 10 min. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa övertäckt i en timme.

  2. 2

    Sätt ugnen på 275°. Knåda degen i några minuter och dela i fyra bitar. Knåda varje degbulle lite till och platta ut med handflatan. Kavla ut degbullarna till tunna runda pizzabottnar. Lägg bottnarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck med tummen ca 2 cm innanför degkanten, detta gör att kanten blir luftig och god vid gräddning.

Topping:

  1. 1

    Bred ut tomatkrossen på bottnarna. Salta och strö över oregano. Riv bitar av mozarellan och fördela ovanpå. Tryck salsiccian ur sitt skinn och smula korvfyllningen över pizzorna.

  2. 2

    Grädda mitt i ugnen, 10–12 min. De är klara när fyllningen bubblar rejält och kanterna börjar få färg. Ringla över olivolja och strö över basilika vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar