För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pitabröd med olja

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 pkt jäst
  • 0.5 liter vatten
  • 3 msk olja
  • 1 dl kornmjöl
  • 11.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ut jäst i ljummet vatten. Tillsätt olja och salt. Arbeta in kornmjöl och vetemjöl. Arbeta kraftigt ihop allt till en slät deg. Jäs övertäckt i minst 40 minuter.
  2. Dela degen utan att knåda den i bitar. Rulla till bullar och kavla till tefatsstora rundlar. Kavla bara på en sida. Jäs utan bakduk i 30 minuter.
  3. Vänd bröden och lägg undersidan upp på förvärmd het plåt. Grädda bröden 3-4 minuter i 275°C värme. De ska pösa upp som bollar. Förvärm nästa plåt och grädda som ovan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Vegopizza på kikärtsbotten

(21)

Piroger med köttfärs

(27)

Chapatibröd med kokossmak

(1)

Blomkålsplättar

(4)

Sticky buffalo-blomkål

(19)

Zucchinipizza med parmesan

(4)

Korvbröd

(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 pkt jäst
  • 0.5 liter vatten
  • 3 msk olja
  • 1 dl kornmjöl
  • 11.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Pitabröd med olja

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jäst i ljummet vatten. Tillsätt olja och salt. Arbeta in kornmjöl och vetemjöl. Arbeta kraftigt ihop allt till en slät deg. Jäs övertäckt i minst 40 minuter.
  2. Dela degen utan att knåda den i bitar. Rulla till bullar och kavla till tefatsstora rundlar. Kavla bara på en sida. Jäs utan bakduk i 30 minuter.
  3. Vänd bröden och lägg undersidan upp på förvärmd het plåt. Grädda bröden 3-4 minuter i 275°C värme. De ska pösa upp som bollar. Förvärm nästa plåt och grädda som ovan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Vegopizza på kikärtsbotten

(21)

Piroger med köttfärs

(27)

Chapatibröd med kokossmak

(1)

Blomkålsplättar

(4)

Sticky buffalo-blomkål

(19)

Zucchinipizza med parmesan

(4)

Korvbröd

(1)