Utflyktspizza med varm dryck

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

En smaskig vegetarisk pizza blir perfekt till promenaden i skogen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl mellanmjölk
  • 25 g jäst
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olja
  • 2 krm salt
  • Fyllning:
  • 0.75 dl pesto
  • 2 skivade röda paprikor
  • 30 oliver
  • 1 dl strimlad basilika
  • 1 dl riven ost, gärna mozzarella
  • Tillbehör:
  • 5 dl tomatjuice
  • 5 dl grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37° och häll den i en bunke. Smula i jästen och rör ut den. Blanda i mjöl, salt, honung och olja och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt cirka 30 minuter.
  2. Dela degen i 8 bitar och kavla ut dem till cirka 1 cm tunna, runda kakor. Lägg dem på smord plåt och jäs övertäckta ungefär 15 minuter. Bred pesto på kakorna och lägg på resten av fyllningen. Strö till sist över osten.
  3. Grädda i mitten av ugnen 10 - 15 minuter.
  4. Blanda och värm dryckerna och servera till bröden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Utflyktspizza med varm dryck
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2.5 dl mellanmjölk
  • 25 g jäst
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olja
  • 2 krm salt
  • Fyllning:
  • 0.75 dl pesto
  • 2 skivade röda paprikor
  • 30 oliver
  • 1 dl strimlad basilika
  • 1 dl riven ost, gärna mozzarella
  • Tillbehör:
  • 5 dl tomatjuice
  • 5 dl grönsaksbuljong

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

En smaskig vegetarisk pizza blir perfekt till promenaden i skogen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37° och häll den i en bunke. Smula i jästen och rör ut den. Blanda i mjöl, salt, honung och olja och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt cirka 30 minuter.
  2. Dela degen i 8 bitar och kavla ut dem till cirka 1 cm tunna, runda kakor. Lägg dem på smord plåt och jäs övertäckta ungefär 15 minuter. Bred pesto på kakorna och lägg på resten av fyllningen. Strö till sist över osten.
  3. Grädda i mitten av ugnen 10 - 15 minuter.
  4. Blanda och värm dryckerna och servera till bröden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)