Pigg sommartårta

Betyg (1-5):
2.95 (39 betyg)

Det här är en frisk sommartårta med jordgubbar och grädde som passar utmärkt när något ska firas.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175-100º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 msk smör till formen
  • 2 msk ströbröd
  • Marängbotten:
  • 3 ägg, endast vitan
  • 1 krm vinäger
  • 2 dl strösocker
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 lime, finrivet skal
  • 1 dl hackad basilika
  • 0.5 liter hackade jordgubbar
  • Topping:
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 liter jordgubbar
  • basilikablad

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver en annan bunke och rör försiktigt ner i äggsmeten.
  2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°, 15–20 min. Stjälp upp bottnen. Låt svalna.

Marängbotten

  1. Vispa äggvitor, vinäger och hälften av sockret till ett vitt fast skum i en torr bunke. Vispa ytterligare en stund och tillsätt resten av sockret, lite i taget. Vispa tills du´kan vända bunken upp och ner.
  2. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter, fördela marängen efter mallen och grädda i 100° ca 1,5 tim. Låt kallna.

Fyllning

  1. Vispa grädde. Blanda ner limeskal, basilika och jordgubbar. Lägg marängbotten på ett fat och täck med jordgubbsgrädden. Lägg på tårtbottnen och toppa med vispad grädde, skivade jordgubbar och basilikablad. Finalist i tårttävlingen Tårta vs Tårta Amanda Kronberg, Stockholm

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassiska semlor

(33)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Karlsbadersemlor

(30)

Müsliflarn

(4)

Minimunkar

(13)

Påsktårta med sött fågelbo

(32)

Semlor i långpanna

(8)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 msk smör till formen
  • 2 msk ströbröd
  • Marängbotten:
  • 3 ägg, endast vitan
  • 1 krm vinäger
  • 2 dl strösocker
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 lime, finrivet skal
  • 1 dl hackad basilika
  • 0.5 liter hackade jordgubbar
  • Topping:
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 liter jordgubbar
  • basilikablad

Pigg sommartårta

Betyg (1-5):
2.95 (39 betyg)

Det här är en frisk sommartårta med jordgubbar och grädde som passar utmärkt när något ska firas.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175-100º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver en annan bunke och rör försiktigt ner i äggsmeten.
  2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°, 15–20 min. Stjälp upp bottnen. Låt svalna.

Marängbotten

  1. Vispa äggvitor, vinäger och hälften av sockret till ett vitt fast skum i en torr bunke. Vispa ytterligare en stund och tillsätt resten av sockret, lite i taget. Vispa tills du´kan vända bunken upp och ner.
  2. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter, fördela marängen efter mallen och grädda i 100° ca 1,5 tim. Låt kallna.

Fyllning

  1. Vispa grädde. Blanda ner limeskal, basilika och jordgubbar. Lägg marängbotten på ett fat och täck med jordgubbsgrädden. Lägg på tårtbottnen och toppa med vispad grädde, skivade jordgubbar och basilikablad. Finalist i tårttävlingen Tårta vs Tårta Amanda Kronberg, Stockholm

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassiska semlor

(33)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Karlsbadersemlor

(30)

Müsliflarn

(4)

Minimunkar

(13)

Påsktårta med sött fågelbo

(32)

Semlor i långpanna

(8)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies