Petits-fours
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Petits-fours

3.33 (3 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 21
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

30 st
Botten:
  • 25 g smör
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 tsk bakpulver
Apelsinmandelfyllning:
  • 150 g mandelmassa
  • 0.25 apelsin, pressad saft
  • 0.5 krm röd eller grön hushållsfärg
Chokladtryffelfyllning:
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g blockchoklad
  • 1 tsk rom eller romessens
Chokladglasyr:
  • 50 g blockchoklad
Apelsinglasyr:
  • 2.5 dl florsocker
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 msk vatten
Garneringsförslag:
  • 0.5 dl mandelspån
  • 75 g flagad choklad
  • 0.5 dl strössel
  • 0.5 dl syltade apelsinskal
  • 30 kanderade blommor, t ex syrener, violer, mimosa
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm ugnen. Smält smör i en kastrull och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk och mjölet blandat med bakpulvret. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter. Dela minimuffinsarna lodrätt eller vågrätt. Gör i ordning den ena eller båda fyllningarna.

Apelsinmandelfyllning

  1. 1

    Riv mandelmassan och blanda den med pressad apelsin. Tillsätt ev lite hushållsfärg. Lägg ihop bottnarna med fyllning emellan.

Chokladtryffelfyllning

  1. 1

    Koka upp grädden. Lägg i chokladen och låt den smälta. Tillsätt ev romessens. Låt kallna. Lägg ihop bottnarna med fyllning emellan.

Chokladglasyr

  1. 1

    Smält blockchokladen. Bred eller ringla ut glasyren på kakorna. Lägg på någon garnering.

Apelsinglasyr

  1. 1

    Blanda socker och apelsinjuice. Späd med lite vatten. Rör om tills smeten är jämn och slät. Tillsätt ev lite hushållsfärg om glasyren är blek. Bred eller ringla ut glasyren på kakorna. Lägg på någon garnering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar