Petis choux-semlor med hallongrädde

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Semlorna blir luftigare än vanligt med denna deg.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning:
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 125 g färska hallon
  • 200 g mandelmassa
  • Topping:
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten, smör och kardemumma i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör kraftigt med t ex en träsked tills smeten släpper från botten och kanter
  2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Det gäller att röra snabbt så att fett, ägg och mjöl blandar sig ordentligt med varandra.
  3. Klicka ut smeten till valnötsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills de svällt och fått gyllene färg, ca 20 min. Låt kallna.

Fyllning

  1. Vispa grädden fluffig och mosa hallonen med en gaffel. Vänd försiktigt ner hallonen i grädden. Mosa mandelmassan med en gaffel och blanda med lite av den vispade grädden till en bredbar konsistens.
  2. Dela petits-chouxerna på mitten. Fyll med mandelmassa och hallongrädde. Toppa med pudrat florsocker.

Tips

Byt ut hallonen i grädden mot en skvätt amaretto och lite hjortronsylt så får du ytterligare en söt variant.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann K

2016-02-06

Älskar dessa små "semlor" 3:e året de kommer på kaffebordet

Lina

2014-03-16

Man får inte öppna ungsluckan alls de första 15 min. Då kan de sjunka ihop.

Eva

2014-03-06

Gott

KB

2014-03-05

Mina sjönk också ihop, vad gjorde jag för fel??

Elin

2014-03-05

Neej! Dom sjönk ihop och blev alldeles platta. Smakade inte gott heller. Synd!

Ninni

2014-03-01

Helt suveränt goda! Perfekt med sockerfritt bröd till en diabetiker så kan man bestämma fyllningen själv. Mina blev höga o fina. Lagom till kaffet och inte alls lika mäktiga som vanliga semlor. Dessa ska jag absolut bjuda på i sommar!!

killen med värdens bästa mamma och pappa

2014-02-28

jag och mamma bakade dom och dom blev jätte goda

Sonja erikson

2014-02-28

Blev något för små i mitt tycke

MR Sniff

2014-02-26

jabadabadu da dulede

eivor

2014-02-23

detta recept är helt värdelöst,platta som pannkakor blev resultet men det finns ju inget bakpulver eller annat jäsningsmedel i receptet

Maria

2014-02-22

Uppskattat till fikat. Perfekt att fixa till när man vill göra något snabbt.

Jennie

2014-02-20

Mina blev höga och fina och absolut inte äggiga. Snabbt, enkelt och gott!

Eva

2014-02-20

Haha....är det nåt fel i receptet?? Det där blev som att bara baka locken på en semla. Cirka 4 mm tjocka plättar...

Emelie

2014-02-18

Dessa minisemlor var tyvärr ingen hit. Jag kan på ett sätt förstå hur receptskaparen tänkt, fast det gick tyvärr inte riktigt "hela vägen in i mål", så att säga. De är ganska i mitt tyckte för smaklösa och "äggiga". Så nä, jag kan tyvärr inte rekommendera detta recept.

Liknande recept

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(9)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Saffranskladdkaka

(28)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(9)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Hallonsmoothie

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning:
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 125 g färska hallon
  • 200 g mandelmassa
  • Topping:
  • florsocker

Petis choux-semlor med hallongrädde

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Semlorna blir luftigare än vanligt med denna deg.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten, smör och kardemumma i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör kraftigt med t ex en träsked tills smeten släpper från botten och kanter
  2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Det gäller att röra snabbt så att fett, ägg och mjöl blandar sig ordentligt med varandra.
  3. Klicka ut smeten till valnötsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills de svällt och fått gyllene färg, ca 20 min. Låt kallna.

Fyllning

  1. Vispa grädden fluffig och mosa hallonen med en gaffel. Vänd försiktigt ner hallonen i grädden. Mosa mandelmassan med en gaffel och blanda med lite av den vispade grädden till en bredbar konsistens.
  2. Dela petits-chouxerna på mitten. Fyll med mandelmassa och hallongrädde. Toppa med pudrat florsocker.

Tips

Byt ut hallonen i grädden mot en skvätt amaretto och lite hjortronsylt så får du ytterligare en söt variant.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann K

2016-02-06

Älskar dessa små "semlor" 3:e året de kommer på kaffebordet

Lina

2014-03-16

Man får inte öppna ungsluckan alls de första 15 min. Då kan de sjunka ihop.

Eva

2014-03-06

Gott

KB

2014-03-05

Mina sjönk också ihop, vad gjorde jag för fel??

Elin

2014-03-05

Neej! Dom sjönk ihop och blev alldeles platta. Smakade inte gott heller. Synd!

Ninni

2014-03-01

Helt suveränt goda! Perfekt med sockerfritt bröd till en diabetiker så kan man bestämma fyllningen själv. Mina blev höga o fina. Lagom till kaffet och inte alls lika mäktiga som vanliga semlor. Dessa ska jag absolut bjuda på i sommar!!

killen med värdens bästa mamma och pappa

2014-02-28

jag och mamma bakade dom och dom blev jätte goda

Sonja erikson

2014-02-28

Blev något för små i mitt tycke

MR Sniff

2014-02-26

jabadabadu da dulede

eivor

2014-02-23

detta recept är helt värdelöst,platta som pannkakor blev resultet men det finns ju inget bakpulver eller annat jäsningsmedel i receptet

Maria

2014-02-22

Uppskattat till fikat. Perfekt att fixa till när man vill göra något snabbt.

Jennie

2014-02-20

Mina blev höga och fina och absolut inte äggiga. Snabbt, enkelt och gott!

Eva

2014-02-20

Haha....är det nåt fel i receptet?? Det där blev som att bara baka locken på en semla. Cirka 4 mm tjocka plättar...

Emelie

2014-02-18

Dessa minisemlor var tyvärr ingen hit. Jag kan på ett sätt förstå hur receptskaparen tänkt, fast det gick tyvärr inte riktigt "hela vägen in i mål", så att säga. De är ganska i mitt tyckte för smaklösa och "äggiga". Så nä, jag kan tyvärr inte rekommendera detta recept.

Liknande recept

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(9)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Saffranskladdkaka

(28)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(9)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Hallonsmoothie

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies