Peters julrisotto
  • Tid 1 tim

Peters julrisotto

4 (6 betyg)

En saffransdoftande risotto smaksatt med glögg och vin.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 19

Ingredienser

8 portioner
  • 2 tsk olivolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad stor gul lök
  • 1 g saffran, 2 påsar
  • 3 dl avorioris
  • 8 dl varm köttbuljong
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 1 dl glögg
  • 0.5 kg blåmusslor
  • 1 hackad liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl sultanrussin eller andra russin
  • 2 dl västerbottensost
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en rymlig gryta eller traktörpanna. Fräs vitlök, lök, saffran och ris i någon minut. Häll på lite varm buljong, vin och glögg.

  2. 2

    Låt riset småkoka på svag värme 45 minuter. Fyll då och då på med buljong och vin under omrörning.

Musslorna

  1. 1

    Borsta eller skrapa skalen rena på musslorna och dra bort skägget. Släng de musslor som inte stänger sig när du knackar dem mot diskbänken. Skölj musslorna väl.

  2. 2

    Fräs löken i fettet. Tillsätt vin och vatten, persilja och peppar. Koka upp alltsammans. Lägg i musslorna och koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, cirka 5 minuter. Släng de musslor som inte har öppnat sig.

  3. 3

    Lägg i persilja, russin och västerbottensost i risotton och rör om. Smaka av med salt. Vänd slutligen ner de kokta musslorna.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar