Peperonata - italiensk grönsaksröra
  • Ugn 225º

Peperonata - italiensk grönsaksröra

0 (0 betyg)

  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Tillagningstid: ca 45 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 4 paprikor
  • 2 gula lökar
  • 1 burk tomat (ca 400 g) eller 6-7 färska tomater + 1/2 dl vatten
  • 2 msk margarin eller olja
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan, oregano eller basilika
  • 1 tsk salt, svartpeppar
  • tomatpuré
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kan med fördel lagas i större satser och djupfrysas. Klyv, kärna ur och strimla paprikorna. Skala, klyv och skiva löken. Skär de färska tomaterna i bitar.

  2. 2

    Fräs paprika och lök i fettet i en gryta. Blanda ner burktomaterna med spad eller färska tomater och vatten, skalad, pressad vitlök samt smulad örtkrydda. Koka under lock på svag värme 15-20 min. Smaka av med salt, peppar och ev tomatpuré.

  3. 3

    Peperonata kan serveras varm eller kall.

  4. 4

    Täck kokt ris, gärna råris, med peperonata. Strö över riven ost och gratinera i 225°C ca 15 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar