Penne al pomodoro med vegansk tonfisk

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Underbart god middagsrätt med spännande smak. Recept av Luise Vindahl och David Frenkiel ur kokboken Green kitchen stories

Tillagningstid: 35 min + 6 tim blötläggning av solrosfröna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 2.5 dl solrosfrön, blötlagda i vatten 6 timmar
  • 1 liten rödlök, grovhackad
  • 1 nori-ark, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 3 msk kapris
  • Tomatsås
  • 0.5 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 gul lök, finhackad
  • 3 , finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 burkar krossade tomater (á 400 g)
  • Till servering
  • 480 g pasta penne, gärna fullkorn
  • 1 dl kaprisbär
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • olivolja

Gör så här

  1. Tomatsås: Plocka basilikabladen och finhacka stjälkarna. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, basilikastjälkar och tomatpuré tills löken är mjuk. Tillsätt vin, krossade tomater, salt och peppar. Låt sjuda ca 30 min, tills såsen har reducerats.
  2. Rör om då och då så att det inte bränns. Tillsätt vatten om det behövs. Tillsätt basilikabladen. Skölj de blötlagda solrosfröna och låt rinna av. Mixa med rödlök, noriark, kapris, olja, citronsaft och äppelcidervinäger tills konsistensen påminner om tonfisk.
  3. Blanda ner ”tonfisken” i tomatsåsen och låt sjuda ca 10 min, rör då och då. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera såsen med pastan och toppa med kapris och persilja, ev extra olivolja, salt och svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2018-09-19

Jättegott och har faktiskt smak av tonfiskpasta.

Karin

2018-01-19

Ursäkta men vegansk tonfisk??

Liknande recept

Pasta med bacon och blomkål

(8)

Rostad tomatsoppa med tortellini

(11)

Papardelle med zucchini, vitlök, chili och parmesan

(1)

Gnocchi med svamp och blomkål

(42)

Lady och Lufsenpasta

(14)

Minestronesoppa med linser

(51)

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

(3)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(53)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 2.5 dl solrosfrön, blötlagda i vatten 6 timmar
  • 1 liten rödlök, grovhackad
  • 1 nori-ark, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 3 msk kapris
  • Tomatsås
  • 0.5 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 gul lök, finhackad
  • 3 , finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 burkar krossade tomater (á 400 g)
  • Till servering
  • 480 g pasta penne, gärna fullkorn
  • 1 dl kaprisbär
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • olivolja

Penne al pomodoro med vegansk tonfisk

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Underbart god middagsrätt med spännande smak. Recept av Luise Vindahl och David Frenkiel ur kokboken Green kitchen stories

Tillagningstid: 35 min + 6 tim blötläggning av solrosfröna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsås: Plocka basilikabladen och finhacka stjälkarna. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, basilikastjälkar och tomatpuré tills löken är mjuk. Tillsätt vin, krossade tomater, salt och peppar. Låt sjuda ca 30 min, tills såsen har reducerats.
  2. Rör om då och då så att det inte bränns. Tillsätt vatten om det behövs. Tillsätt basilikabladen. Skölj de blötlagda solrosfröna och låt rinna av. Mixa med rödlök, noriark, kapris, olja, citronsaft och äppelcidervinäger tills konsistensen påminner om tonfisk.
  3. Blanda ner ”tonfisken” i tomatsåsen och låt sjuda ca 10 min, rör då och då. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera såsen med pastan och toppa med kapris och persilja, ev extra olivolja, salt och svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2018-09-19

Jättegott och har faktiskt smak av tonfiskpasta.

Karin

2018-01-19

Ursäkta men vegansk tonfisk??

Liknande recept

Pasta med bacon och blomkål

(8)

Rostad tomatsoppa med tortellini

(11)

Papardelle med zucchini, vitlök, chili och parmesan

(1)

Gnocchi med svamp och blomkål

(42)

Lady och Lufsenpasta

(14)

Minestronesoppa med linser

(51)

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

(3)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(53)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies