Pauls Dagobertmacka

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Rensa kylskåpet och bygg din egen dagobert av det du har hemma.

Tillagningstid: 10 min
1 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 brödskivor
  • 2 skivor bacon eller skinka
  • 1 ägg
  • 1 tsk olja, att steka i
  • babyspenat
  • gurka (ev saltgurka)
  • tomat
  • morot
  • rödlök
  • keso eller färskost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Rosta eller smörstek brödskivorna (de kan vara torra i kanten). Stek baconet lätt knaprigt. Stek ägget i oljan och krydda med salt och peppar.
  2. Lägg de grönsaker som finns i kylen på mackan, t ex spenatblad, gurka, tomat, morot, lök. Hyvla gärna de grönsaker som går tunt med osthyvel.
  3. Keso eller färskost gör mackan fylligare. Stapla alla godsaker på den ena brödskivan och toppa med den andra.

Tips

Lägg trötta morötter och sallad i iskallt vatten så återfår de lite av sin krispighet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-09-13

Roligt att kunna bjuda på, så där apropå! Och uppskattad blev den mackan eftersom den är lite mer än en vanlig smörgås. Först så fick vi mersmak efter att ha ätit upp den och ville ha lite till ... Men efter en liten stund, känner man sig rätt nöjd efter EN Dagobertmacka!

Liknande recept

Lökpaj med smördeg

(31)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Äggtoddy med apelsin

(1)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Frukt och bär med vaniljkräm

(1)

Hallontarte

(34)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 brödskivor
  • 2 skivor bacon eller skinka
  • 1 ägg
  • 1 tsk olja, att steka i
  • babyspenat
  • gurka (ev saltgurka)
  • tomat
  • morot
  • rödlök
  • keso eller färskost
  • salt och peppar

Pauls Dagobertmacka

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Rensa kylskåpet och bygg din egen dagobert av det du har hemma.

Tillagningstid: 10 min
1 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta eller smörstek brödskivorna (de kan vara torra i kanten). Stek baconet lätt knaprigt. Stek ägget i oljan och krydda med salt och peppar.
  2. Lägg de grönsaker som finns i kylen på mackan, t ex spenatblad, gurka, tomat, morot, lök. Hyvla gärna de grönsaker som går tunt med osthyvel.
  3. Keso eller färskost gör mackan fylligare. Stapla alla godsaker på den ena brödskivan och toppa med den andra.

Tips

Lägg trötta morötter och sallad i iskallt vatten så återfår de lite av sin krispighet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-09-13

Roligt att kunna bjuda på, så där apropå! Och uppskattad blev den mackan eftersom den är lite mer än en vanlig smörgås. Först så fick vi mersmak efter att ha ätit upp den och ville ha lite till ... Men efter en liten stund, känner man sig rätt nöjd efter EN Dagobertmacka!

Liknande recept

Lökpaj med smördeg

(31)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Äggtoddy med apelsin

(1)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Frukt och bär med vaniljkräm

(1)

Hallontarte

(34)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies