Pastasallad med grillad aubergine
  • Tid 30 min

Pastasallad med grillad aubergine

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 350 g pastaskruvar eller valfri pasta
  • 350 g aubergine
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 paprikor
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.

  2. 2

    Skär auberginen i 1–2 cm tjocka skivor och pensla båda sidor med olja. Skär paprikan i stora bitar.

  3. 3

    Grilla grönsakerna ca 10 min, skär dem i mindre bitar och vändner i dressingen. Låt dra några minuter. Blanda de grillade grönsakerna med pasta, fetaost och basilika. Strö flingsalt och vrid ett par varv med pepparkvarnen över salladen innan servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Variera med stekt halloumi i stället för feta, grillad zucchini i stället för aubergine.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar