Pastasallad med grillad aubergine

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 350 g pastaskruvar eller valfri pasta
  • 350 g aubergine
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 paprikor
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skär auberginen i 1–2 cm tjocka skivor och pensla båda sidor med olja. Skär paprikan i stora bitar.
  3. Grilla grönsakerna ca 10 min, skär dem i mindre bitar och vändner i dressingen. Låt dra några minuter. Blanda de grillade grönsakerna med pasta, fetaost och basilika. Strö flingsalt och vrid ett par varv med pepparkvarnen över salladen innan servering.

Tips

Variera med stekt halloumi i stället för feta, grillad zucchini i stället för aubergine.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Lax- och spenatpaj

(90)

Spagetti med tomatsås

(40)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 350 g pastaskruvar eller valfri pasta
  • 350 g aubergine
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 paprikor
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • svartpeppar

Pastasallad med grillad aubergine

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skär auberginen i 1–2 cm tjocka skivor och pensla båda sidor med olja. Skär paprikan i stora bitar.
  3. Grilla grönsakerna ca 10 min, skär dem i mindre bitar och vändner i dressingen. Låt dra några minuter. Blanda de grillade grönsakerna med pasta, fetaost och basilika. Strö flingsalt och vrid ett par varv med pepparkvarnen över salladen innan servering.

Tips

Variera med stekt halloumi i stället för feta, grillad zucchini i stället för aubergine.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Lax- och spenatpaj

(90)

Spagetti med tomatsås

(40)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies