Pasta puttanesca med sardeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

En väldigt god sås gjord snabbt från skafferiets alla hörn.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 280 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 7 sardeller
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • 8 tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 1 krm peppar
  • 1 dl parmesan
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp vatten till pastan. Skala lök och hacka den fint. Skala vitlöken och skiva den tunt. Hacka sardellerna och kaprisen grovt. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, vitlök, sardeller och kapris tills löken blivit genomskinlig.
  2. Skär ett kryss i tomaterna. Lägg dem i det kokande pastavattnet och ta upp dem när skalen lossnar från kryssen. Låt pastavattnet koka upp igen, tillsätt salt och lägg i pasta. Skala tomaterna under kallt vatten och skär dem i stora bitar. Häll vinet i lökblandningen och tillsätt tomaterna. Koka minst 15 min, gärna längre för att såsen ska koka ihop ordentligt. Smaka av med peppar.
  3. Vänd ihop sås och spagetti. Hyvla eller riv över parmesan och strö över persilja och flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2020-11-26

En ny familj favorit! Vi kör med soltorkade tomater istället för sardeller. Svin gött.

Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Spagetti med bröd och sardeller

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxpasta med tomatsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ugnsstekt rimmad kolja med räkrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Laxpasta med dill och citron

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lax med fetaosttäcke och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 280 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 7 sardeller
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • 8 tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 1 krm peppar
  • 1 dl parmesan
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 tsk flingsalt

Pasta puttanesca med sardeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

En väldigt god sås gjord snabbt från skafferiets alla hörn.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten till pastan. Skala lök och hacka den fint. Skala vitlöken och skiva den tunt. Hacka sardellerna och kaprisen grovt. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, vitlök, sardeller och kapris tills löken blivit genomskinlig.
  2. Skär ett kryss i tomaterna. Lägg dem i det kokande pastavattnet och ta upp dem när skalen lossnar från kryssen. Låt pastavattnet koka upp igen, tillsätt salt och lägg i pasta. Skala tomaterna under kallt vatten och skär dem i stora bitar. Häll vinet i lökblandningen och tillsätt tomaterna. Koka minst 15 min, gärna längre för att såsen ska koka ihop ordentligt. Smaka av med peppar.
  3. Vänd ihop sås och spagetti. Hyvla eller riv över parmesan och strö över persilja och flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2020-11-26

En ny familj favorit! Vi kör med soltorkade tomater istället för sardeller. Svin gött.

Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Spagetti med bröd och sardeller

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxpasta med tomatsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ugnsstekt rimmad kolja med räkrisoni

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Laxpasta med dill och citron

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lax med fetaosttäcke och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)