Pasta med saffransås och räkor
  • Tid 30 min

Pasta med saffransås och räkor

3.9 (10 betyg)

Fyllig tomatsås med saffran, vitlök och räkor.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta
  • 1 fänkål
  • 0.5 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • 1 frp saffran
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • salt och cayennepeppar
  • 0.5 citron
  • 340 g räkor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin.

  2. 2

    Fräs hälften av fänkålen, lök och vitlök i olja och saffran i någon minut. Häll i tomatkross och grädde. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och cayennepeppar.

  3. 3

    Krama lätt runt resten av fänkålen med pressad citronsaft och smaka av med salt.

  4. 4

    Vänd ner räkorna och pastan i såsen precis innan servering. Toppa med den citrusmarinerade fänkålen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar