Pasta med makrill och tomatsås

Pasta med makrill och tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Middag på bordet på några minuter. Och känslan är genuint italiensk! Recept av: Liselott Forslin/ Sundkurs.se och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
  • 280 g fullkornsspagetti
  • 250 g makrill i tomatsås (2 askar)
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl strimlad bladpersilja
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av men spara 2 dl av pastavattnet.
  2. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och lägg i makrillen med tomatsåsen och pastavattnet. Tillsätt oliver och spenat och värm tills spenaten sjunkit ihop. Rör ner persiljan och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma therese

2022-01-27

Det här blev inte bra, smaklöst och tråkigt. Vi kommer inte att laga det igen.

Anna-Lena

2019-01-15

Snabblagat, gott, nyttigt!

Pasta med makrill och tomatsås
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 280 g fullkornsspagetti
  • 250 g makrill i tomatsås (2 askar)
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl strimlad bladpersilja
  • salt och nymald svartpeppar

Pasta med makrill och tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Middag på bordet på några minuter. Och känslan är genuint italiensk! Recept av: Liselott Forslin/ Sundkurs.se och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 15 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av men spara 2 dl av pastavattnet.
  2. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och lägg i makrillen med tomatsåsen och pastavattnet. Tillsätt oliver och spenat och värm tills spenaten sjunkit ihop. Rör ner persiljan och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma therese

2022-01-27

Det här blev inte bra, smaklöst och tråkigt. Vi kommer inte att laga det igen.

Anna-Lena

2019-01-15

Snabblagat, gott, nyttigt!