Pasta med lövbiff

Pasta med lövbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

Stekt aubergine, smältande mozzarella, soltorkade tomater och basilika som utgör en fantastisk kombination till stekt lövbiff och färsk pasta.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g aubergine i 0,5 cm skivor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g lövbiff
  • 6 strimlade soltorkade tomater i olja
  • 250 g mozzarella i skivor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 msk basilika
  • 0.5 tsk salt
  • Servera med:
  • 400 g färsk pasta

Gör så här

  1. Lägg ut aubergineskivorna och salta dem lätt. Låt ligga 10-15 minuter så att en del av vätskan dras ut och ger bättre yta vid stekningen.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttskivorna hastigt. Flytta dem till en ugnsform och salta. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper. Stek dem gyllenbruna i olja och lägg dem omlott ovanpå köttet. Lägg också på tomater och ost. Låt formen stå i övre delen av ugnen, 5-6 minuter tills osten börjar smälta.
  3. Strö över svartpeppar och basilikablad. Servera med pasta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2021-12-04

Snabbgottlagat efter en dag på vedbacken! Kajsa gillar inte äggplanta men gick bra ersätta med gurka.

Pasta med lövbiff
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g aubergine i 0,5 cm skivor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g lövbiff
  • 6 strimlade soltorkade tomater i olja
  • 250 g mozzarella i skivor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 msk basilika
  • 0.5 tsk salt
  • Servera med:
  • 400 g färsk pasta

Pasta med lövbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

Stekt aubergine, smältande mozzarella, soltorkade tomater och basilika som utgör en fantastisk kombination till stekt lövbiff och färsk pasta.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut aubergineskivorna och salta dem lätt. Låt ligga 10-15 minuter så att en del av vätskan dras ut och ger bättre yta vid stekningen.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttskivorna hastigt. Flytta dem till en ugnsform och salta. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper. Stek dem gyllenbruna i olja och lägg dem omlott ovanpå köttet. Lägg också på tomater och ost. Låt formen stå i övre delen av ugnen, 5-6 minuter tills osten börjar smälta.
  3. Strö över svartpeppar och basilikablad. Servera med pasta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2021-12-04

Snabbgottlagat efter en dag på vedbacken! Kajsa gillar inte äggplanta men gick bra ersätta med gurka.