Pasjka

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Den ryska ostkakan kräver sin tid och kärlek, men det är väl värt besväret.

10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g kesella
  • 75 g rumsvarmt osaltat smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 ägg, endast gulor
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 citron, rivet skal
  • Garnering:
  • 1 msk suckat (kanderat citrusskal)
  • 0.5 dl nötkött
  • 1 dl bär

Gör så här

  1. Lägg kesellan i ett melittafilter att självrinna under natten. Lägg den avrunna ostmassan i en bunke med matfett, socker och vaniljsocker. Rör ihop med elvisp till en slät massa.
  2. Vispa grädden och tillsätt ostmassan tillsammans med crème fraiche och äggulor. Vispa med elvisp till en lufitg massa. Rör i russin och eventuellt rivet citronskal. Låt rinna av igen.
  3. Placera en kaffebryggstratt över en skål. Doppa silduken i vatten och vrid ur den. Bred ut den i tratten. Ös över blandningen i den.
  4. Samla tygkanterna runt ostmassan och täck den. Lägg sedan den täckta massan i press - lägg överst ett litet fat med tyngd på. Ställ kallt och låt rinna av i 2-3 dagar. Stjälp upp kakan på ett fat och ta bort filtret.
  5. Garnera med suckat, bär och nötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katrin

2016-03-25

Minska sockret och vaniljsockret till hälften så blir den friskare.

Liknande recept

Bärbägare

(14)

Hallontarte

(34)

Snabba marängbakelser

(1)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(25)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

Midsommartårta

(33)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g kesella
  • 75 g rumsvarmt osaltat smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 ägg, endast gulor
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 citron, rivet skal
  • Garnering:
  • 1 msk suckat (kanderat citrusskal)
  • 0.5 dl nötkött
  • 1 dl bär

Pasjka

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Den ryska ostkakan kräver sin tid och kärlek, men det är väl värt besväret.

10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kesellan i ett melittafilter att självrinna under natten. Lägg den avrunna ostmassan i en bunke med matfett, socker och vaniljsocker. Rör ihop med elvisp till en slät massa.
  2. Vispa grädden och tillsätt ostmassan tillsammans med crème fraiche och äggulor. Vispa med elvisp till en lufitg massa. Rör i russin och eventuellt rivet citronskal. Låt rinna av igen.
  3. Placera en kaffebryggstratt över en skål. Doppa silduken i vatten och vrid ur den. Bred ut den i tratten. Ös över blandningen i den.
  4. Samla tygkanterna runt ostmassan och täck den. Lägg sedan den täckta massan i press - lägg överst ett litet fat med tyngd på. Ställ kallt och låt rinna av i 2-3 dagar. Stjälp upp kakan på ett fat och ta bort filtret.
  5. Garnera med suckat, bär och nötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katrin

2016-03-25

Minska sockret och vaniljsockret till hälften så blir den friskare.

Liknande recept

Bärbägare

(14)

Hallontarte

(34)

Snabba marängbakelser

(1)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(25)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

Midsommartårta

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies