Pasjka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.14 (7 betyg)

Den ryska ostkakan kräver sin tid och kärlek, men det är väl värt besväret.

Tillagningstid: 3 dygn
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g Kesella
  • 75 g rumsvarmt osaltat smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 ägg, endast gulor
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 citron, rivet skal
  • Garnering:
  • 1 msk suckat (kanderat citrusskal)
  • 1 dl bär
  • Garnering
  • 0.5 dl nötter

Gör så här

  1. Lägg kesellan i ett melittafilter att självrinna under natten. Lägg den avrunna ostmassan i en bunke med matfett, socker och vaniljsocker. Rör ihop med elvisp till en slät massa.
  2. Vispa grädden och tillsätt ostmassan tillsammans med crème fraiche och äggulor. Vispa med elvisp till en lufitg massa. Rör i russin och eventuellt rivet citronskal. Låt rinna av igen.
  3. Placera en kaffebryggstratt över en skål. Doppa silduken i vatten och vrid ur den. Bred ut den i tratten. Ös över blandningen i den.
  4. Samla tygkanterna runt ostmassan och täck den. Lägg sedan den täckta massan i press - lägg överst ett litet fat med tyngd på. Ställ kallt och låt rinna av i 2-3 dagar. Stjälp upp kakan på ett fat och ta bort filtret.
  5. Garnera med suckat, bär och nötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katrin

2016-03-25

Minska sockret och vaniljsockret till hälften så blir den friskare.

Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g Kesella
  • 75 g rumsvarmt osaltat smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 ägg, endast gulor
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 citron, rivet skal
  • Garnering:
  • 1 msk suckat (kanderat citrusskal)
  • 1 dl bär
  • Garnering
  • 0.5 dl nötter

Pasjka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.14 (7 betyg)

Den ryska ostkakan kräver sin tid och kärlek, men det är väl värt besväret.

Tillagningstid: 3 dygn
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kesellan i ett melittafilter att självrinna under natten. Lägg den avrunna ostmassan i en bunke med matfett, socker och vaniljsocker. Rör ihop med elvisp till en slät massa.
  2. Vispa grädden och tillsätt ostmassan tillsammans med crème fraiche och äggulor. Vispa med elvisp till en lufitg massa. Rör i russin och eventuellt rivet citronskal. Låt rinna av igen.
  3. Placera en kaffebryggstratt över en skål. Doppa silduken i vatten och vrid ur den. Bred ut den i tratten. Ös över blandningen i den.
  4. Samla tygkanterna runt ostmassan och täck den. Lägg sedan den täckta massan i press - lägg överst ett litet fat med tyngd på. Ställ kallt och låt rinna av i 2-3 dagar. Stjälp upp kakan på ett fat och ta bort filtret.
  5. Garnera med suckat, bär och nötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katrin

2016-03-25

Minska sockret och vaniljsockret till hälften så blir den friskare.

Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)